Καιρός: Χιόνια στην Αττική – Ποιες ώρες θα χτυπήσει ανά περιοχή η «Μήδεια»

Δύσκολο βράδυ αναμένεται για την Αττική απόψε – Ποιες ώρες ανά περιοχή θα χτυπήσει ο χιονιάς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Την Αττική θα «χτυπήσει» το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Μήδεια που σαρώνει τη χώρα μας. Σε περιοχές όπως το Αιγάλεω και το Χαΐδάρι θα έχουμε χιόνια ενώ την ίδια στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Κοζάνη, η Καστοριά και οι Σέρρες ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους -20 βαθμούς Κελσίου.  Ο καιρός θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές χιονοπτώσεις αλλά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την ίδια στιγμή θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο με τα μποφόρ να ξεπερνούν ακόμη και τα 10.  

«Στην Αττική θα έχουμε χιονοκύματα, με ανοίγματα κατά διαστήματα, σήμερα, όμως από το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Αύριο, Τρίτη, θα δούμε χιονοπτώσεις και σε κεντρικές περιοχές, αν το επιτρέψουν οι άνεμοι, που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, χιόνια θα πέσουν σε όλη τη χώρα στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Μήδεια

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω χιονιά – Πού υπάρχουν προβλήματα

Καιρός: Πού θα έχουμε χιόνια στην Αττική και ποιες ώρες  

  1. Βόρεια Προάστια (Κηφισιά, Εκάλη, Διόνυσος κ.λπ): Πυκνές χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα της Τρίτης (περίπου 02:00 με 03:00 τα ξημερώματα) έως τις 21:00 της Τρίτης. Χιόνια θα έχουμε κατά διαστήματα. 
  2. Κέντρο Αθήνας: Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τα ξημερώματα της Τρίτης (περίπου 02:00 με 03:00) έως τις 21:00 της Τρίτης κατά διαστήματα. 
  3. Δυτική Αττική (Αιγάλεω, Χαΐδάρι, Πετρούπολη): Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης έως το πρωί της Τρίτης, 16 Φεβρουαρίου. 
  4. Ανατολική Αττική (Μαρκόπουλο, Παιανία, Κορωπί, Παλλήνη): Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από το βράδυ της Δευτέρας (περίπου στις 22:00 με 23:00) έως τις 21:00 της Τρίτης. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν αποκλείεται να υπάρξει πιθανή χιονόστρωση σε όλες τις περιοχές. 

Ο καιρός στην Εύβοια

Εύβοια (ειδικά στην Κεντρική και τη Νότια Εύβοια): Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τις 18:00 της Δευτέρας έως το βράδυ της Τρίτης. 

Ο καιρός στη Βοιωτία 

Βοιωτία: Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα έχουμε και στη Βοιωτία από το απόγευμα της Δευτέρας έως το βράδυ της Τρίτης.

Ο καιρός στην Κρήτη 

Κρήτη: Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από το πρωί της Τρίτης έως και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα έχουμε χιόνια ακόμη και σε νησιά των Κυκλάδων ενώ ο υδράργυρος σε περιοχές όπως η Καστοριά, η Κοζάνη, το Νευροκόπι και οι Σέρρες θα δείξει ακόμη και -20 βαθμούς Κελσίου λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια. 

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Παγετός, μπλακ άουτ και αλυσίδες σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Βόρεια Ελλάδα

Πηγή άρθρου www.ethnos.gr