Καθηγητής Τσακρής: Τίποτα δεν είναι απόλυτο για τα σχολεία – Τη Δευτέρα τα …

Estimated read time 1 min read

Αθανάσιος τσακρής

“Τα νέα μέτρα πάρθηκαν ακριβώς για να μπορέσουν να περιορίσουν πιθανή επιδείνωση”, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθηγητής Τσακρής: Τίποτα δεν είναι απόλυτο για τα σχολεία - Τη Δευτέρα τα επιδημιολογικά δεδομένα των Χριστουγέννων

Ο Θανάσης Τσακρής, πρόσθεσε πως απόφαση για άνοιγμα είναι πιο εύκολο να παρθεί για τα δημοτικά σχολεία. Όπως ανέφερε πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, επομένως ήταν προς την σωστή κατεύθυνση τα επιπλέον μέτρα που πάρθηκαν. “Όσο το δυνατόν να αποτρέψουμε τα πισωγυρίσματα, βέβαια τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σε αυτή την πανδημία”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για επιπλέον μέτρα όσον αφορά το Lockdown και τη Δευτέρα θα συζητηθεί και στην επιτροπή το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων.

” Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άνοιγμα” επισήμανε προσθέτοντας πως η λογική είναι τα νέα μέτρα να διευκολύνουν αφομοιώνοντας την χαλάρωση των προηγούμενων ημερών.

1

Τη Δευτέρα τα επιδημιολογικά δεδομένα των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τον καθηγητή, περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον για να έχουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα και που σίγουρα θα δείξουν την τροπή της κατάστασης.

“Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή η επιδημία στη χώρα μας έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχαμε το πικ της επιδημίας εντούτοις υπάρχουν μικρές ενδείξεις για πιθανές αναζωπυρώσεις, καθώς προχωράμε προς το χειμώνα η μεταδοτικότητα του ιού θα είναι πιο εύκολη” υπογράμμισε.

“Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα θα γίνει μια πρώτη λεπτομερής εκτίμηση τη Δευτέρα”, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθηγητής Τσακρής: Τίποτα δεν είναι απόλυτο για τα σχολεία - Τη Δευτέρα τα επιδημιολογικά δεδομένα των Χριστουγέννων - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author