Κάτω από την ίδια στέγη…

Και έσσονται οι δυο εις… στέγην μίαν! Δημοτικό ραδιόφωνο και δημοτική τηλεόραση, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συστεγάζονται. Το ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Η επιχείρηση κατάφερε να πάρει, χωρίς αύξηση του μισθώματος, νέους χώρους από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στο κτίριο του Θεάτρου της Εταιρείας και ετοιμάζεται να […]

Και έσσονται οι δυο εις… στέγην μίαν! Δημοτικό ραδιόφωνο και δημοτική τηλεόραση, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συστεγάζονται.
Το ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Η επιχείρηση κατάφερε να πάρει, χωρίς αύξηση του μισθώματος, νέους χώρους από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στο κτίριο του Θεάτρου της Εταιρείας και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει εκεί και το ραδιόφωνο. Ήδη γίνονται εργασίες στο χώρο (έχει αλλάξει εντελώς ο χώρος του κοντρόλ έξω από το στούντιο της τηλεόρασης, ενώ θα αλλάξει και η αίθουσα σύνταξης).

Όσον αφορά το μέλλον των ραδιοφώνων του δήμου Θεσσαλονίκης, το ένα από αυτά, από αρχές Σεπτεμβρίου, παραχωρείται σε εθελοντικές ομάδες και σχολεία της Θεσσαλονίκης. Έτσι, άλλο ένα πολιτιστικό ραδιόφωνο, μετά τον 958, θα σιγήσει, καθώς, συμπτωματικά, το ραδιόφωνο που παραχωρείται είναι το “100,5 Λόγου και Τέχνης“, όπως λεγόταν.

Οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν, ακόμη, ότι τα τρία ραδιόφωνα της ΔΕΠΘΕ εκπέμπουν και μέσω Ίντερνετ, ενώ στα σκαριά υπάρχει άλλο ένα Ιντερνετικό ραδιόφωνο.

Οι πληροφορίες θέλουν να τίθεται εν αμφιβόλω η λειτουργία και του FM101, η συχνότητα του οποίου ανήκει στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη (και δεν αποκλείεται η διοίκηση Μπουτάρη να το “ξεφορτωθεί” μαζί με το κόστος του).
Θέμα προέκυψε και με τα “νούμερα” της Bari Focus για την ακροαματικότητα του FM100. Ο Κ Γκιουλέκας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, εμφάνισε καταστάσεις της Focus, σύμφωνα με τις οποίες το Δημοτικό Ραδιόφωνο είχε μεγαλύτερη ακροαματικότητα από ότι είχε ισχυριστεί η διοίκηση Μπουτάρη όταν ανέλαβε. Η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ του απάντησε ότι αυτές τις μετρήσεις έχουν από τον… Μάρτιο που ανέλαβαν. Άλλα αντ΄ άλλα, της Παρασκευής το γάλα, δηλαδή.

Αλλά εκεί που είχαμε και… διασταύρωση ξιφών μεταξύ Γκιουλέκα – Μπουτάρη, ήταν όταν ο πρώτος εγκάλεσε το γραφείο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης, για ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον του, χωρίς υπογραφή δημάρχου, αλλά εκ μέρους του γραφείου, στην οποία κατηγορούνταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για “παραληρηματικό λόγο”. Ο κ. Γκιουλέκας υποστήριξε ότι το γραφείο Τύπου του δήμου είναι για να εκδίδει ανακοινώσεις πληροφόρησης κι όχι για να προπαγανδίζει υπέρ του δημάρχου. Ο κ. Μπουτάρης διάβασε ανακοίνωση της… Νέας Δημοκρατίας (κι όχι την ανακοίνωση Γκιουλέκα) για το θέμα της παραίτησης αντιδημάρχου, μιλώντας πάλι για παραλήρημα. Μπέρδεψαν τις ανακοινώσεις, δηλαδή…

Σαν… κερασάκι στην τούρτα ήρθε νέα (σημερινή) ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δήμου, στην οποία  εγκαλείται η παράταξη Γκιουλέκα για αποχώρησή της από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Και αυτή η ανακοίνωση δε φέρει υπογραφή δημάρχου, αλλά φαίνεται να την εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δήμου.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Κ. Γκιουλέκας είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ και στο γραφείο Τύπου του δήμου εργάζονται δύο μέλη, επίσης, της ΕΣΗΕΜΘ, τότε φαίνεται πως η Ένωση θα ΄χει… κάτι ακόμη να ασχοληθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ.