Κάλεσμα Λαγκάρντ σε όλες τις χώρες να βοηθήσουν

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι «όλες οι χώρες του κόσμου οφείλουν να παίξουν το ρόλο τους προκειμένου…

Κάλεσμα Λαγκάρντ σε όλες τις χώρες να βοηθήσουν

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι «όλες οι χώρες του κόσμου οφείλουν να παίξουν το ρόλο τους προκειμένου να συμβάλουν στην επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας».

 

Η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε τις «ανησυχίες του ΔΝΤ για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία», ειδικά η ευρωζώνη, και «την επείγουσα ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή οι πολιτικές στις οποίες οι ηγέτες (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) συμφώνησαν τον Οκτώβριο», σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας που εκφώνησε στη σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού στη Χαβάη.

«Δίχως μια λύση στην κρίση της ζώνης του ευρώ, η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να μπει σε μια αρνητική σπειροειδή κίνηση κατάρρευσης της εμπιστοσύνης, με λιγότερη ανάπτυξη και απασχόληση», προειδοποίησε.

«Αυτό αφορά όλες τις χώρες και έχουμε κάθε συμφέρον να επιλυθεί αυτή η κρίση», επέμεινε, προσθέτοντας ότι «για να αποφύγουμε τους άλλους κινδύνους που βαραίνουν πάνω στην παγκόσμια οικονομία. . . όλες οι χώρες πρέπει να παίξουν το ρόλο τους για την επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας».

Οι ανεπτυγμένες χώρες της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή πολιτικής δημοσιονομικής εξυγίανσης ενώ οι αναπτυσσόμενες πρέπει να υιοθετήσουν πολιτικές ανακατανομής του πλούτου και ανάπτυξης στους τομείς της υγείας και της παιδείας, πρόσθεσε η Λαγκάρντ.