Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν Ιδιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι δίπλα στη στάση του μετρό Σαν Ντονάτο, στην νοτιοανατολική περιοχή του Μιλάνου.
Όπως μάλιστα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα παιδί.
Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε επιβάτες και ο πιλότος.
Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι άκουσαν έναν μεγάλο θόρυβο και στη συνέχεια είδαν να υψώνονται τεράστιες φλόγες.
Το αεροσκάφος κατέπεσε πολύ κοντά σε σταθμό του μετρό, σε κτήριο στο οποίο δουλεύουν και αναπαύονται οδηγοί των μέσων μεταφοράς του Μιλάνου. Το συγκεκριμένο κτήριο, σήμερα το μεσημέρι, ήταν άδειο.
Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο οίκημα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πτώση του μικρού αεροσκάφους προκάλεσε πυρκαγιά σε διπλανό πάρκινγκ και στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής και πρώτων βοηθειών.
Italy
Small plane crashes in San Donato Milanese, crashing into a structure under construction near the subway pic.twitter.com/j2Wt209Gw7— World News (@ne23614114) October 3, 2021
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Λινάτε του Μιλάνου, με προορισμό τη Σαρδηνία.
Πηγή: skai.gr