Ιπτάμενο «αντικείμενο» κατέρριψαν οι ΗΠΑ στην Αλάσκα

Ιπτάμενο «αντικείμενο» κατέρριψαν οι ΗΠΑ στην Αλάσκα

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ανακοίνωσε ότι αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε «ένα ιπτάμενο αντικείμενο» που εντοπίστηκε να πετάει σε ύψος 40.000 ποδών πάνω από την Αλάσκα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την προέλευση και το είδος αυτού του αντικειμένου, αλλά περιορίστηκε να δηλώσει ότι είχε το μεγέθους ενός μικρού αυτοκινήτου. Το αντικείμενο καταρρίφθηκε ενώ βρισκόταν στο βορειοανατολικό άκρο της Αλάσκας, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Ο Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους ότι ακόμη είναι άγνωστες πολλές λεπτομέρειες, αλλά οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα μάθουν περισσότερα αφού περισυλλέξουν τα συντρίμμια που έπεσαν σε αμερικανικά χωρικά ύδατα.

Ο Κίρμπι σημείωσε επίσης ότι η κατάρριψη έγινε κατόπιν εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, επειδή θεωρήθηκε ότι το αντικείμενο αυτό συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Η εκτίμηση του Αμερικανού πιλότου ήταν πως δεν υπήρξε άνθρωπος μέσα στο αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-22 κατέρριψε στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας ένα μη επανδρωμένο κινεζικό αερόστατο που βρισκόταν πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr