Ικανοποίηση Έχουντ Μπάρακ για την πολύνεκρη έκρηξη στο Ιράν

Την ικανοποίησή του για την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράν από την οποία σκοτώθηκε ο ιδρυτής της διοίκησης βαλλιστικών πυραύλων

Ικανοποίηση Έχουντ Μπάρακ για την πολύνεκρη έκρηξη στο Ιράν

Την ικανοποίησή του για την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράν από την οποία σκοτώθηκε ο ιδρυτής της διοίκησης βαλλιστικών πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης, των ειδικών δυνάμεων του ισλαμικού ιρανικού καθεστώτος, εξέφρασε χθες ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ.

 

Ο Μπάρακ πρόσθεσε πως ελπίζει να υπάρξουν και άλλα παρόμοια γεγονότα.

Ερωτηθείς από τα ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού για τις συνέπειες της έκρηξης στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ιράν ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα οι εκρήξεις αυτού του είδους «να πολλαπλασιαστούν», αν και αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το εύρος των ζημιών.

Ο στρατηγός Χασάν Μογαντάμ, ο οποίος βρήκε το θάνατο στην έκρηξη, ήταν ο ιδρυτής των μονάδων πυροβολικού και της πυραυλικής διοίκησης των Πασνταράν, ή Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Η έκρηξη, που παρουσιάστηκε από τα επίσημα ιρανικά ΜΜΕ ως δυστύχημα, σημειώθηκε στη βάση των Φρουρών της Επανάστασης στην Μπιντγκανέχ, στη νοτιοδυτική περιφέρεια της Τεχεράνης, στοιχίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας 23, σύμφωνα με τις αρχές.