Ιερή οργή για τις μεταμοσχεύσεις

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο,  απέναντι στο νόμο για τις μεταμο

Ιερή οργή για τις μεταμοσχεύσειςΟργισμένη ήταν η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο,  απέναντι στο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Η Σύνοδος αποφάσισε την ανάκληση του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και την αποστολή εγκυκλίου προς τους ιερούς ναούς, προκειμένου να ενημερωθούν οι πιστοί. Ο νόμος ψηφίστηκε στις 16 Ιουνίου από τη Βουλή.

Το «αγκάθι» στον νόμο για την Εκκλησία είναι η λεγόμενη «εικαζόμενη συναίνεση». Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, όλοι οι ενήλικοι πολίτες, θεωρούνται δυνάμει δωρητές οργάνων, εφόσον δεν έχουν δηλώσει το αντίθετο κατά τη διάρκεια της ζωής τους.  Η Εκκλησία «υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζόμενη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των Μεταμοσχεύσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.  Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παρακολουθεί ανελλιπώς και να παρέμβει κατά τη διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τις ναρκωτικές ουσίες.

Περισσότερα…