Ιατροδικαστής: Η Καρολάιν κοιμόταν λίγο πριν το φόνο 

Estimated read time 1 min read

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για όσα προηγήθηκαν της στυγνής δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς φέρεται να αποδομεί η κατάθεση της ιατροδικαστή, η οποία τόνισε ότι το θύμα κοιμόταν λίγο πριν τη δολοφονία του και ότι αποκλείεται ο 33χρονος να είχε λιποθυμήσει.

Ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει στα χέρια του τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και την ερμηνεία της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που δεν συμφωνούν με όσα υποστηρίζει ο καθ’ ομολογία δράστης.

Έτσι κι αλλιώς ο θάνατός της επήλθε νωρίτερα από την ώρα που έχει υπολογιστεί βάσει των καταθέσεων του πιλότου, ο οποίος φαίνεται να έχει υποπέσει και σε άλλες αντιφάσεις στην κατάθεσή του.

Τι δείχνουν το smartwatch και οι καρδιακοί παλμοί 

Η ιατροδικαστής σημειώνει πως ο θάνατος της άτυχης κοπέλας επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. 

Στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το κινητό – βιομετρικό ρολόι (smartwatch) που φορούσε το θύμα το πήρε και το μετέφερε για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από τα δεδομένα η ίδια εκτιμά τα ακόλουθα:

  • «Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. 
  • Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. 
  • Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. 
  • Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. 
  • Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα  από τις 4:05 έως τις 4:11. 
  • Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι λέει, μεταξύ άλλων, πως δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά.

Η ιατροδικαστής υπογράμμισε πως αποκλείεται ο άντρας που εξέτασε, 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας.

Ο Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε ΧΘΕς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον σε εισαγγελέα κι ανακριτή για να πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος στην προανακριτική κατάθεσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author