Ιαπωνία: Δύο θάνατοι έπειτα από εμβολιασμό με δόσεις της Moderna που αργότερα ανακλήθηκαν

Φωτ. αρχείου: Carl Court/Pool via REUTERS

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία αφού εμβολιάστηκαν με δόσεις του εμβολίου της Moderna που ανήκαν σε παρτίδες οι οποίες αργότερα ανακλήθηκαν, μετά τον εντοπισμό προσμείξεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για δύο άντρες περίπου 30 ετών οι οποίοι πέθαναν μέσα στον μήνα, λίγες ημέρες αφότου έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο καθένας από τους δύο, είχε λάβει μία δόση που προέρχονταν από μία από τις τρεις παρτίδες που ανακλήθηκαν την Πέμπτη. Η αιτία των θανάτων διερευνάται.

Η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna που είχαν αποσταλεί σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε όλη την χώρα, αφού πέρασε μία και πλέον εβδομάδα από τη στιγμή που η Takeda Pharmaceutical η οποία κάνει τις διανομές, είχε λάβει αναφορές για την παρουσία προσμείξεων σε μερικά φιαλίδια

Η κυβέρνηση και η Moderna ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ενώ η αναστολή χορήγησης των δόσεων είχε προληπτικό χαρακτήρα.

Πιστεύεται ότι η μόλυνση οφείλεται σε μεταλλικά σωματίδια, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Υγείας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr