Ιανός: ‘Πυρετός’ συσκέψεων στην Πολιτική Προστασία – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία μετά τις 2μ.μ. – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία μετά το σαρωτικό πέρασμα του “Ιανού” από πολλές περιοχές της Ελλάδας, έχοντας προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, ανυπολόγιστες ζημιές και σοβαρά προβλήματα (ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και επικοινωνίας), την ώρα όπου υπάρχουν και άνθρωποι που αγνοούνται.

Ο “Ιανός” πέρασε στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με την Καρδίτσα να έχει τις περισσότερες πληγές, ωστόσο η καταστροφική του πορεία αναμένεται να πλήξει και άλλες περιοχές της χώρας. Για τον λόγο αυτό, η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις. Δύο συσκέψεις έγιναν τις πρωινές ώρες, ενώ ακόμα μία έχει προγραμματιστεί για τις 2μ.μ., δεδομένου ότι εκείνη την ώρα αναμένεται η κάθοδος του κύματος κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, από εκείνη την ώρα και για τις επόμενες 6 ώρες, ο “Ιανός” αναμένεται να χτυπήσει Αργολίδα και Κορινθία, σημεία στα οποία έχει εστιάσει η Πολιτική Προστασία, αφού για αυτούς τους δύο νομούς υπάρχει έντονος προβληματισμός. Σε ό,τι αφορά την Αττική, όπως αναφέρουν στο News24/7 παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, η επέλαση του “Ιανού” από την πρωτεύουσα θα είναι πιο ήπια.

Στον “μάτι” και η Δυτική Κρήτη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο “Ιανός” αναμένεται να συνεχίσει την καθοδική του πορεία και μετά την Αργολίδα και την Κορινθία να “χτυπήσει” και στη Δυτική Κρήτη. Οι εκτιμήσεις που έχουν οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν πως τις βραδινές ώρες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η κακοκαιρία να περάσει από τα Χανιά, χωρίς ωστόσο να εκτιμάται με ακρίβεια πόσο έντονα και πόσο κοντά στην πόλη θα είναι τα φαινόμενα που θα εμφανιστούν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author