«Θρίλερ» με το πτώμα στην Κυπαρισσία: Η εξέταση DNA θα αποκαλύψει την ταυτότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, με την σορό που εντοπίστηκε θαμμένη και σκεπασμένη με τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού που ζούσε η εξαφανισμένη 42χρονη Μόνικα Γκιους με τον σύντροφό της.

Στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα θαμμένο βρέθηκε νωρίτερα ιατροδικαστής και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών. Το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκει σε γυναίκα, ενώ η εξέταση DNA αναμένεται να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Πάντως, οι ελληνικές Αρχές έχουν εντοπίσει τα ίχνη του Ρουμάνου συντρόφου της και εφόσον από το DNA προκύψει επίσημη ταυτοποίηση, πως πρόκειται όντως για την Μόνικα, θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί στην Κυπαρισσία που ερευνούσαν την υπόθεση είχαν πειστεί ότι είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και σήμερα αποφασίστηκε να ερευνηθεί για πολλοστή φορά το σπίτι που διέμενε με τον σύντροφό της. Μάλιστα, πρόσφατα είχε ερευνηθεί και ο βόθρος της οικίας δίχως αποτέλεσμα.

Πως έφτασαν μπροστά στο μακάβριο θέαμα

Οι ιδιοκτήτες διπλανού σπιτιού, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα, είναι ιδιοκτήτες και της οικίας που ζούσε η εξαφανισμένη 42χρονη Μόνικα Γκιους με τον σύντροφό της. Κάποια στιγμή η σύζυγος πήγε στο σημείο για να κάνει κάποιες εργασίες καθαριότητας και πρόσεξε ότι σε ένα σημείο στην αυλή έλειπε ένα σκαλοπάτι από τη σκάλα που οδηγούσε στον δεύτερο όροφο της οικίας και μάλιστα είχε πέσει πρόσφατα τσιμέντο. Οι ιδιοκτήτες ειδοποίησαν την αστυνομία και σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί με τη βοήθεια συνεργείου πήγαν στο σημείο προκείμενου να σκάψουν και βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο θέαμα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όποιος τοποθέτησε το πτώμα εκεί είχε φροντίσει να καλύψει καλά τα ίχνη του αφού είχε ρίξει πάνω από το φρέσκο τσιμέντο άμμο και χώματα για να μην φαίνεται!

Η μυστηριώδης εξαφάνιση

Η 42χρονη Μόνικα Γκιους, μητέρα τριών παιδιών,  έμενε τα τελευταία είκοσι χρόνια στην περιοχή, εργαζόταν ως καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τελευταία ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά τον Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από συγγενείς τέσσερις μήνες μετά.

Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά το Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από συγγενείς τέσσερις μήνες μετά.

Οι καταγγελίες για κακοποίηση

Η Μόνικα, όπως καταγγέλθηκε στην εκπομπή, «Φως στο Τούνελ», βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία και από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, αλλά και από τον σύντροφό της.

Ο μεγαλύτερος γιος της που ζει στην Αγγλία, είχε καταγγείλει στην εκπομπή πως ο άνθρωπος αυτός την έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι από το ξύλο.

Ο σύντροφός της, όταν η Μόνικα εξαφανίστηκε, είπε σε κάποιους φίλους του, ότι θα έφευγε για τη Ρουμανία για μια καλύτερη δουλειά. Μιλώντας τότε στην εκπομπή, ανέφερε πως η Μόνικα «ζει και βασιλεύει» και υπέδειξε κάποια άλλα πρόσωπα, που πιθανότατα γνωρίζουν που βρίσκεται. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

 

Η ξαδέλφη της 42χρονης, που είχε κάνει τη δήλωση εξαφάνισης στην ελληνική αστυνομία, είχε πει στην εκπομπή:

«Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της, που ζει στην Ιταλία για να με ενημερώσει πως έχει εξαφανιστεί από το Φεβρουάριο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έμενε στην Κυπαρισσία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ήθελε να ανακατευτεί γιατί φοβόντουσαν. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, την κακοποιούσε ο σύζυγός της και αναγκάστηκε να τον χωρίσει. Στην πορεία σύναψε σχέση με κάποιον συμπατριώτη της, όπου κι εκείνος της φερόταν βίαια. Πιστεύω πως η Μόνικα δε ζει. Ας μιλήσουν όσοι ξέρουν, τι φοβούνται;», αναρωτήθηκε.

 Πηγή άρθρου www.gargalianoionline.gr