Θεσσαλονίκη – Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές: Οι φίλαθλοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα

Estimated read time 1 min read

Με αφορμή το τελευταίο εγκληματικό γεγονός στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν το παρακάτω άρθρο-ανακοίνωση:

«Τα πρόσφατα αποτρόπαια γεγονότα στη πόλης μας, με τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε μαθητές έξω από τα σχολεία (ΕΠΑΛ Εύοσμου και Διαπολιτισμικό) και το τραγικό συμβάν με την δολοφονία του 19χρόνου Άλκη επειδή τύχαινε να είναι οπαδός του Αρη, αποκαλύπτουν την σήψη που υπάρχει στην κοινωνία μας. 

Ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Ηρακλή, του Απόλλων Καλαμαριάς, όλων των ομάδων, χρειάζεται να καταδικάσει αυτά τα τραγικά γεγονότα και να μην παρασυρθεί σε μία πόλωση που θα τροφοδοτήσει τον κύκλο βίας. 

Πρέπει να απομονώσουν σε κάθε ΠΑΕ αυτούς τους λόχους βρώμικων και δολοφονικών επιθέσεων. Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε οπαδούς που σπέρνουν το μίσος και τη βία, που σπέρνουν ακόμα και το ναζιστικό δηλητήριο στα παιδιά και τα εγγόνια μας , μέσα και έξω από διάφορους συνδέσμους που μετατρέπονται τελικά σε  εκκολαπτήρια του κάθε φασίστα! 

Μόνο αηδία μας προκαλεί που αυτές οι συμμορίες, φορούν τα διακριτικά του ΠΑΟΚ στις δολοφονικές τους επιθέσεις. Είναι προσβολή προς την ιστορική προσφυγο ομάδα του ΠΑΟΚ, φέτος μάλιστα  που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.  

Χρειάζεται άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα αποτρόπαια συμβάντα . Την ίδια ώρα είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας που καλεί συλλόγους Γονέων, σωματεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους σε κινητοποίηση το Σάββατο 17:00 στην Πλατεία Ευόσμου.

Ως Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές των ομάδων της Θεσσαλονίκης έχουμε καθήκον να δείχνουμε ότι οι φίλαθλοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα, όπως η αγάπη για το ποδόσφαιρο.
Κούδας Γιώργος , βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ 
Αιδινίου Κώστας, Πρόεδρος βετεράνων Ηρακλή
Βένος Γιάννης, Πρόεδρος βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΡΗ 
Πελλιος Φιλώτας, πρόεδρος βετεράνων ποδοσφαιριστών ΠΑΟΚ
Κάκογλου Κώστας, πρόεδρος βετεράνων ποδοσφαιριστών Απόλλων Πόντου 
Κώστας Λεβέντης , βετεράνος ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής, ΠΑΟΚ, Μακεδονικού , πρώην Γραμματέας του ΠΣΑΠ και ΕΠΣΜ».Πηγή άρθρου www.typosthes.gr

You May Also Like

More From Author