Θα μας ρωτούν και πέτρα να θέλουν να σηκώσουν

Για μια ακόμη φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά στο περιθώριο της παρουσίασης του πολεμικού drone της Τουρκίας (το οποίο παράγει η εταιρία του γαμπρού του), του Bayraktar Akinci.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι όλοι στην περιοχή θα πρέπει να ζητούν άδεια από την Τουρκία ακόμη και μια πέτρα να θέλουν να κινήσουν.

«Τώρα με το μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος Akinci ο κόσμος θα μπει σε διαφορετικές διαβουλεύσεις, βλέπουν μια αλήθεια. Με οποιονδήποτε τρόπο όλοι βλέπουν μια αλήθεια. Ξέρουν ότι όταν κάποιος σχεδιάζει κάτι για την περιοχή, πρώτα θα κοιτάζει στην Τουρκία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ. 

«Στην περιοχή μας κάποιος που θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα θα ζητά την έγκριση της Τουρκίας» πρόσθεσε, προκαλώντας τους… πάντες.

 

«Κάποιος που θέλει να κάνει κάποια επιχείρηση θα ζητά την άποψη της Τουρκίας που είναι ειρηνική. Κι αν θέλει να κάνει κάποια κίνηση, δε θα το σκεφθεί δυο φορές, αλλά 200 ίσως και 2.000 φορές, μετά θα κάνει κίνηση» πρόσθεσε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος περισσότερο στο εσωτερικό του ακροατήριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠηγή άρθρου www.newsit.gr