Θέμα ωρών η ανακοίνωση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βαριά παραμένει η σκιά του ανασχηματισμού-φιάσκο πάνω από την κυβέρνηση με το υπό σύσταση αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να παραμένει «ορφανό». Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προαναγγέλλει πως τη Δευτέρα (06/09) αναμένεται να ανακοινωθεί η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου.

«Θα είναι μια πολιτική ηγεσία που θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου» ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο κυβερνητικός αξιωματούχος. «Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις» πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως η «τρικυμία» που προκλήθηκε στην κυβέρνηση από την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να ηγηθεί του υπουργείου είχε οδηγήσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώσει πως οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας θα παραμείνουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου». Τον επιχειρησιακό συντονισμό αναλαμβάνει μέχρι να βρεθεί ο επόμενος υπουργός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr