«Η σημαία μας ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή»

Δύο φανατικοί οπαδοί μιλούν στην ΕΡΤ3 για τον τρόπο δράσης τους και αναφέρονται στις επιθέσεις με στόχο τον ξυλοδαρμό, τις συμπλοκές (τυχαίες ή μετά από ραντεβού) και τα «ψιρίσματα» από άτομα που φορούν ρούχα άλλης ομάδας.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν εκτός γηπέδου οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί, οργανωμένοι κατά βάση σε συνδέσμους είναι για να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο, στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη, στις περιοχές.

Οι δύο οπαδοί παραδέχονται πως αυτές οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αφού κανένας οργανωμένος σε σύνδεσμο δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με οπαδό αντίπαλης ομάδας.

«Άμα κάποιος είναι μόνος του, πάμε το πολύ δύο άτομα, άντε τρία. Άμα είναι πολλά άτομα από αντίπαλη ομάδα, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε, όπου να’ ναι, είτε είναι κεντρική πλατεία ή στενό, όπου να’ναι. Ραντεβού δίνεις τηλεφωνικά, μέσω μηνυμάτων, τόσα άτομα στο τάδε μέρος τέτοια ώρα.

 
Όσον αφορά στο «ψίρισμα» μπορώ εγώ να δω εδώ πέρα έναν με μπλούζα άλλης ομάδας και να πάω και να του την πάρω. Άμα πει “όχι” να τον χτυπήσω αναγκαστικά. Και αν δεν τη βγάλει, του τη βγάζω εγώ. Δεν πρόκειται να φύγει από εδώ πέρα με την μπλούζα του. Αυτό είναι νόμος. Αυτό γίνεται για την κυριαρχία της περιοχής.

Αμα πάνε μια ομάδα στο τάδε μέρος και γίνει μια φασαρία θα είναι αυτοί οι κυρίαρχοι. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά, είτε θα είναι φυλάκιση, είτε πρόστιμο πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά. Όπου και αν είναι» τονίζει ο ένας.

«Μου την είχαν πέσει και από εκείνη τη φορά άρχισα να ασχολούμαι και εγώ πολύ με τον σύνδεσμο και να πηγαίνω. Μου την είχαν πέσει πέντε άτομα. Μόνος ήμουνα. Η συμπλοκή σταματάει όταν ο άλλος πέσει κάτω ή όταν φύγουν οι άλλοι. Ο λόγος είναι να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, τη Θεσσαλονίκη ή στην περιοχή» αναφέρει ο δεύτερος.

Πηγή άρθρου www.thebest.gr