Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το μαιευτήριο που βομβαρδίστηκε δεν λειτουργούσε

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το μαιευτήριο που βομβαρδίστηκε δεν λειτουργούσε

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο twitter στοιχεία που όπως ισχυρίζεται αποδεικνύουν ότι το μαιευτήριο που βομβαρδίστηκε σήμερα και οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις, είχε σταματήσει να λειτουργεί.

«Η αλήθεια είναι ότι το μαιευτήριο δεν λειτούργησε από την αρχή της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι γιατροί διαλύθηκαν από μαχητές του εθνικιστικού τάγματος του Αζόφ» αναφέρει μία ανάρτηση ενώ μία δεύτερη ανάρτηση αναφέρει πως «στις 8 Μαρτίου, σε μια συνέντευξη στο @lentaruofficial ο γιος μίας υπαλλήλου του νοσοκομείου είπε ότι τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου ήρθαν ένστολοι στο νοσοκομείο όπου εργάζεται η μητέρα του. Ο στρατός διέλυσε το προσωπικό του μαιευτηρίου και έστησε σημεία βολής στο κτίριο».

Επίσης, αρκετές ώρες πριν από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε κατηγορήσει την Ουκρανία ότι εγκατέστησε θέσεις μάχης στο νοσοκομείο.

Στην τακτική ενημέρωσή της, η Ζαχάροβα είπε ότι «στη Μαριούπολη, τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα, έχοντας εκδιώξει το προσωπικό και τους ασθενείς από το μαιευτήριο, εξόπλισαν θέσεις μάχης σε αυτό».

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν «πολλά βίντεο που διαψεύδουν τα ουκρανικά ψεύδη, επιβεβαιώνοντας ότι τα εγκλήματα του Κιέβου κατά των πολιτών του είναι σε αφθονία στη δημόσια ιδιοκτησία».

Σημειώνεται ότι και οι ρωσόφωνοι της ανατολικής Ουκρανίας έκαναν λόγο για «προβοκάτσια των Ουκρανών εθνικιστών σε εγκαταλελειμμένο μαιευτήριο». 

(Με πληροφορίες από Ρωσικό ΥΠΕΞ, CNN)

Πηγή άρθρου www.902.gr