Η πανδημία ανέδειξε το ηλεκτρονικό εμπόριο – Θεσμοθέτηση του click away (video)

Κρίσιμη εβδομάδα για το άνοιγμα της αγοράς αλλά ήδη κάποια καταστήματα κατέβασαν ηλεκτρονικά ρολά. Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες έσπασαν κάθε ρεκόρ με τους καταστηματάρχες να προχωράνε προσωρινά σε αναστολή παράδοσης.

Αναφερόμενος στα βήματα επαναφοράς από το Lockdown προς την επαναλειτουργία της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τ/σ “Σκάι”, δήλωσε ότι: «Παράλληλα, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα, ενώ έκανε ιδιαίτερα αναφορά στο σύστημα click away. Όπως εξήγησε, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα».

Επίσης ανέφερε πως: «Εμείς στο υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δεν θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα».

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Υπ. Ανάπτυξης: Πρώτα θα ανοίξουν καταστήματα παιχνιδιών και χριστουγεννιάτικων ειδών (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου www.ert.gr