Η ΝΔ ανέστειλε την κομματική ταυτότητα του Αδαμόπουλου – Πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας κ. Αριστείδη Αδαμόπουλου, μετά τις επώνυμες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση.

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Αριστείδη Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος ειναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) από τον Ιούνιο του 1997. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε επιχειρήσει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην παραμένουν στις ομοσπονδίες εσαεί τα ίδια πρόσωπα, αλλά είχαν υπάρξει αντιδράσεις από παράγοντες μεταξύ των οπόιων και ο κ. Αδαμόπουλος, με την ιδιότητα του ως εκπροσώπου της ιστιοπλοϊας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σημειωτέον ότι ενώ η ΝΔ ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα, η αθλητική του ιδιότητα από την Ομοσπονδία δεν έχει ανασταλεί, γεγονός που μετά και την αντίδραση της στις καταγγελίες Μπεκατώρου προκαλεί αίσθηση.

Σε ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Στεργίου έγραψε σχετικά με την υπόθεση: «Σοφία Μπεκατώρου. Respect. Για τον “σταυρό» που κουβαλάει μέσα της τόσα χρόνια, για τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά για αυτό αλλά και για τόσες άλλες γυναίκες και παιδιά που κακοποιούνται. Υπάνθρωποι μαθημένοι να δρουν στο σκοτάδι δεν αντέχουν το φως της αποκάλυψης.»

Η συγκλονιστική καταγγελία της Μπεκατώρου

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη (14/1) κατά τη διάρκεια Διαδικτυακής Ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της ΕΙΟ.

Όπως αναφέρει το Sport24.gr, η μαρτυρία της χρυσής Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα που έκανε τους πάντες να παγώσουν, ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι στον αθλητισμό θα αντιμετώπιζα τη βία, πόσο μάλλον τη σεξουαλική. Ως ιστιοπλόος, από πολύ μικρή ηλικία, ταξιδεύω χωρίς τους γονείς μου με παρουσία των συναθλητών μου και του προπονητή. Έχω σκληραγωγηθεί, έχω μάθει να υπομένω τον πόνο, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την μοναξιά του πρωταθλητισμό, έχω μάθει όμως και να είμαι ανεξάρτητη, να αντιμετωπίζω τα προβλήματα που έχω με θάρρος, να στηρίζω τους συναθλητές μου και να παλεύω για τις αξίες και τα ιδανικά μου.

Όταν αποφάσισα να θέσω ως στόχο την διάκριση στους ολυμπιακούς αγώνες και συγκεκριμένα το χρυσό μετάλλιο, ήξερα ότι θα έπρεπε σε όλους τους τομείς που επιβάλλει το άθλημα μου, να υπερέχω ξεκάθαρα. Έπρεπε να σπάσω όρια και επιδόσεις που υπήρχαν, ώστε να μην υπάρχει καν η πιθανότητα του στενού ανταγωνισμού. Για το λόγο αυτό, μαζί με την συναθλήτρια μου ΑιμιλίαΤσουλφά και τον προπονητή μας Ηλία Μυλωνά, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα με πολύωρες προπονήσεις, εντός και εκτός θαλάσσης μαζί με την ανδρική ομάδα, και συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό αγώνων, ώστε να αποκτήσουμε τις κατάλληλες εμπειρίες. Ήμασταν 100% αφοσιωμένοι στο στόχο αυτό. Ένα μεγάλο εμπόδιο που πάντα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, παραδόξως, ήταν η ίδια η ομοσπονδία μας. Το κλίμα συνεργασίας με την εθνική αρχή γινόταν όλο και πιο ασφυκτικό, όταν πριν από κάθε αποστολή, έπρεπε ουσιαστικά να διαπραγματευτούμε την οικονομική υποστήριξη είχαμε δικαίωμα να λάβουμε. Υπεύθυνοι της ομοσπονδίας, ανάλογα με τα συμφέροντα τους και τις συμπάθειες τους, αντιμετώπιζαν με διαφορετικό τρόπο τους αθλητές.

Έχοντας μάθει από μικρή ηλικία να εκφράζω την άποψη μου, να πιστεύω στη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία δυσκολεύτηκα να αναπτύξω μία εποικοδομητική σχέση με την ομοσπονδία. Δεν μου άρεσε που έπρεπε να χρησιμοποιούμε μεθόδους πολιτικής για να τύχουμε της υποστήριξης τους και που οι άνθρωποι με τους οποίους μιλούσαμε δεν είχαν καμία εξειδίκευση στον τομέα μας με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν ούτε τα προβλήματα ούτε τις ανάγκες μας. Ήταν σαφές δε ότι δεν υπήρχε κανένας στρατηγικός σχεδιασμός που να αποσκοπεί στην διάκριση της χώρας μακροπρόθεσμα. Ευτυχώς για οχτώ χρόνια είχαμε στο πλευρό μας δύο ανθρώπους που πάλευαν για το δίκιο μας τους προέδρους των ομίλων μας κο Παυλιδη και Κο Καραγεωργίου.

Η Σοφία Μπεκατώρου