Η μεγάλη φυγή των Αθηναίων λίγο πριν το lockdown: Μποτιλιαρισμένες έξοδοι και δρόμοι της πρωτεύουσας – Κοινωνία

Πρωτοφανής κίνηση καταγράφεται στους δρόμους της Αθήνας τις τελευταίες ώρες, μετά την ανακοίνωση για νέο καθολικό lockdown. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στο κέντρο, κινούνται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς, ενώ το αδιαχώρητο σημειώνεται στην Αθηνών-Λαμίας με τους Αθηναίους να αποχωρούν μετά την λήξη του ωραρίου τους, προκειμένου, καθώς φαίνεται, να μην αναγκαστούν να περάσουν την καραντίνα στο Κλεινόν Άστυ.

Μάλιστα, το τελευταίο διήμερο (Πέμπτη και Παρασκευή) καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών στην Αττική. Όπως αναφέρουν στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

«Έχουμε συμφόρηση σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους. Διαδρομές εντός του λεκανοπεδίου από τη μια πλευρά στην άλλη ίσως να ξεπερνάνε και τις δυο ώρες από το βόρειο στο νότιο άξονα» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.

Στιγμιότυπα κυκλοφορικού χάους στο κέντρο της Αθήνας