Η κυβέρνηση «απογειώνει» την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο

Estimated read time 1 min read

«Πολύ σοβαρή εξέλιξη» χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία, τόσο διότι “απογειώνει” την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο, όσο και επειδή σχετίζεται άμεσα και με την ίδια την άμυνα της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη κι “απογειώνει” την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτή τη φορά μέσω της αποστολής τεθωρακισμένων οχημάτων. Μάλιστα, το ζήτημα αυτό έγινε γνωστό από τον Γερμανό Καγκελάριο Σόλτς, ανακοινώνοντας και ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασής τους, ενώ αντίθετα το απέκρυψε ο κ. Μητσοτάκης στη δική του συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη που – πέραν της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά σε μια περίοδο που γίνονται ακόμη πιο εμφανείς οι κίνδυνοι τέτοιων επιλογών – σχετίζεται άμεσα και με την ίδια την άμυνα της χώρας.

Γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Άμυνας οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις, τόσο για το περιεχόμενο αυτής της απόφασης, όπως για παράδειγμα για το ποιες ελληνικές μονάδες αφορά η αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, όσο και για τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας».

Πηγή άρθρου www.902.gr

You May Also Like

More From Author