Η έλλειψη κεντρικών μέτρων «κοκκίνισε» την Αττική

Στην έλλειψη κεντρικών μέτρων, έριξε την ευθύνη για το «κοκκίνισμα» της Αττικής, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα διότι κεντρικά μέτρα δεν είχαν παρθεί. Ενώ υπήρχε η τηλεργασία για το 50% των εργαζομένων, ελάχιστα εφαρμόστηκε και η εμπειρία μου ήταν ότι δεν είχε εφαρμοστεί καν στον δημόσιο τομέα και αυτό δείχνει μια άγνοια».

Πρόβλημα εντοπίζει η κ. Λινού και στις συγκοινωνίες, αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων, όπου δεν γίνονταν τεστ στους εκπαιδευτικούς με τη συχνότητα που είχε προαναγγελθεί, ενώ μάλιστα χαρακτήρισε ως «θετικό» ότι δεν ανοίγουν τα λύκεια προς το παρόν.

«Είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα τεστ μεταξύ των εκπαιδευτικών που εξ’ ανάγκης βλέπουν πολλά παιδιά. Υπάρχουν χώροι που δεν αξιοποιούνται όπως θέατρα, χώροι του δήμου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Στις οικογένειες, πρέπει να θυμηθούμε την κατάσταση στο πρώτο κύμα που καθαρίζαμε ακόμη και τις σακούλες των τροφίμων» τόνισε η κ. Λινού.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8wacnbsvwmp-se)

Ειδήσες σήμερα: 

Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί θα λάβουμε κι άλλα μέτρα μέσα στην εβδομάδα

Σάββατο με συννεφιά και βροχές, αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας

ΦΠΑ 24% στις καλλιτεχνικές παραστάσεις μέσω streaming

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr