Ηράκλειο: Δεν υπάρχει κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στο νησί – Ηράκλειο

Estimated read time 1 min readΗράκλειο
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ενδεχομένως τις επόμενες ώρες, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ

Αναστάτωση προκλήθηκε στο νησί της Κρήτης σήμερα Κυριακή 1 Μαίου, έπειτα από πληροφορίες που ήθελαν ένα αγοράκι 14 μηνών να πάσχει από την οξεία ηπατίτιδα, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα και τους γονείς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr και έπειτα από επικοινωνία με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, μέχρι αυτή την στιγμή δεν καταγράφεται κανένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση προκειμένου να διασταυρωθεί αν σε κάποια Δημόσια ή Ιδιωτική Δομή του Ηρακλείου, καταγράφεται κρούσμα οξείας ηπατίτιδας, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Μάλιστα, ενδεχομένως και σήμερα, να υπάρξει, επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Για το περιστατικό, μάλιστα, τοποθετήθηκαν και οι Διοικήτες των δυο νοσοκομείων του Ηρακλείου, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι δεν τίθεται θέμα οξείας ηπατίτιδας.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο καταγράφονται και στην Κρήτη κρούσματα κοινής ηπατίτιδας σε παιδιά.

Σύμφωνα τον ΕΟΔΥ, ως πιθανό κρούσμα ορίζεται κάθε άτομο ηλικίας κάτω των 16 ετών που εμφανίζεται με τρανσαμινάσες ορού μεγαλύτερες των 500 IU/L (AST ή ALT), χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη από ιούς ηπατίτιδας (A, B, C, D, E) από την 1η Ιανουαρίου 2022.
Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author