ΗΠΑ: Προς μερική επιστροφή της μάσκας και για εμβολιασμένους

To αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Νοσημάτων (CDC) πρόκειται σήμερα να ανακοινώσει αναθεωρημένες οδηγίες για τη χρήση μάσκας στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων και της έντονα μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα».

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, το CDC αναμένεται να συστήσει στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον σε ορισμένες περιστάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για το ποιες θα είναι αυτές. 

Τόσο το CDC όσο και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δεν σχολίασαν τις πληροφορίες. 

Τον περασμένο Μάιο, το CDC είχε προχωρήσει στη σύσταση ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και ότι μπορούν επίσης να μην τις φορούν και στις περισσότερες των περιπτώσεων που αφορούν εσωτερικούς χώρους.

Είχε ανακοινώσει ακόμη ότι οι πλήρως ανοσοποιημένοι πολίτες δεν χρειάζεται να τηρούν μέτρα κοινωνικής απόστασης στους περισσότερους από τους χώρους.

Το CDC συνιστούσε τέλος στους εμβολιασμένους να φορούν μάσκες στα αεροπλάνα, τα τραίνα, τους σταθμούς μετεπιβίβασης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και σε χώρους όπως νοσοκομεία και ιατρεία. 

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι δήλωσε την Κυριακή ότι το ζήτημα της επανεξέτασης των σχετικών με τη χρήση της μάσκας οδηγιών για τους εμβολιασμένους βρισκόταν σε «πλήρη εξέλιξη».

Πηγή: Reuters

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr