ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι

Estimated read time 1 min read

Τέλος στο σίριαλ με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι έβαλαν οι Αμερικανοί οι οποίοι προχώρησαν στην κατάρριψή του πάνω από την ακτή της Καρολίνας.

Την είδηση μετέφερε το πρακτορειο Reuters και λίγη ώρα αργότερα σχετικά βίντεο από την στιγμή της κατάρριψής του αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε αποφασίσει να προχωρήσει στο σχέδιό της να καταρρίψει το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι το οποίο πετά σήμερα πάνω από τη Νότια Καρολίνα.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, μετέδωσαν ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να το καταρρίψει στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «θα ασχοληθούν» με το μπαλόνι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα δώσει εντολή για την κατάρριψή του, περιορίστηκε σε ένα «θετικό» νεύμα, υψώνοντας τον αντίχειρά του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι έκλεισε τρία αεροδρόμια στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και απαγόρευσε όλες τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών σε μια έκταση 100 τετραγωνικών μιλίων πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά μήκος των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Σε ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της η FAA προειδοποιεί ότι ο στρατός μπορεί να κάνει χρήση φονικής βίας στην περίπτωση που αεροπλάνα παραβιάσουν αυτές τις απαγορεύσεις και δεν συμμορφωθούν με την εντολή να φύγουν.

Ποια αεροδρόμια έκλεισαν 



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author