Ζελένσκι: H Oυκρανία ξαναγεννήθηκε όταν εισέβαλε η Ρωσία – Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Estimated read time 1 min read

Ζελένσκι: H Oυκρανία ξαναγεννήθηκε όταν εισέβαλε η Ρωσία – Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Ukrainian Presidential Press Office via AP

Η Ουκρανία «ξαναγεννήθηκε» όταν εισέβαλε η Ρωσία και θα πολεμήσει «μέχρι τέλους» χωρίς «καμία παραχώρηση ούτε συμβιβασμό» με τη Μόσχα, τόνισε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του για την 31η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας του, η οποία φέτος συμπίπτει με την συμπλήρωση έξι μηνών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Στην βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ο Ζελένσκι υπογράμμισε επίσης ότι η Ουκρανία θα ανακτήσει την προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία και τις κατεχόμενες περιοχές στο ανατολικό της τμήμα.

«Ένα νέο έθνος εμφανίστηκε στον κόσμο στις 24 Φεβρουαρίου στις 4 το πρωί. Δεν γεννήθηκε, αλλά ξαναγεννήθηκε. Ένα έθνος που δεν έκλαψε, δεν ούρλιαξε ούτε φοβήθηκε. Ένα (έθνος) που δεν τράπηκε σε φυγή. Δεν τα παράτησε. Και δεν ξέχασε», δήλωσε.

Ζελένσκι: H Oυκρανία ξαναγεννήθηκε όταν εισέβαλε η Ρωσία – Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους-1

«Θα πολεμήσουμε για (το έδαφός μας) μέχρι τέλους», υπογράμμισε. «Κρατάμε καλά εδώ και έξι μήνες. Είναι σκληρό, αλλά σφίξαμε τις γροθιές και πολεμάμε για το πεπρωμένο μας», συνέχισε.

«Για μας η Ουκρανία είναι ολόκληρη η Ουκρανία. Και οι 25 περιφέρειες, χωρίς καμία παραχώρηση ούτε συμβιβασμό», τόνισε ο Ουκρανός ηγέτης, ο οποίος εμφανίζεται όπως συνήθως με στρατιωτικά μπροστά από το κεντρικό μνημείο της ανεξαρτησίας στο Κίεβο.

«Ποιο είναι για μας το τέλος του πολέμου; Πριν λέγαμε: η ειρήνη. Τώρα λέμε: η νίκη. Δεν θα επιδιώξουμε να συννενοηθούμε με τους τρομοκράτες», κατέληξε ο 44χρονος πρόεδρος της χώρας, αναφερόμενος στους Ρώσους.

Οι δρόμοι στο κέντρο του Κιέβου ήταν το πρωί ασυνήθιστα άδειοι έπειτα από μέρες προειδοποιήσεων για την πιθανότητα η Ρωσία να εξαπολύσει νέες πυραυλικές επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις σήμερα που γιορτάζεται στην Ουκρανία η Ημέρα της Ανεξαρτησίας από την Σοβιετική Ένωση.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author