Εύβοια – Αποχώρησαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες από το Προκόπι

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλες τις προηγούμενες μέρες στην πολύπαθη Εύβοια, ενώ αναχώρησαν για την πατρίδα τους ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Η Ρουμανία ήταν από τις χώρες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ελλάδας για βοήθεια με τις πυρκαγιές.

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες βοήθησαν με τον καλύτερο τρόπο αφού ήταν άριστα εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι για να το κάνουν.

Βίντεο από τον ερχομό τους

Τι δήλωσε ο διοικητής τους

Ο διοικητής Καταλίν Σάμσονταν δήλωσε στο eviathema.gr: «Ήμουν στο σούπερ μάρκετ όταν έλαβα το τηλέφωνο για να συμμετέχω. Άφησα ό, τι έκανα και έτρεξα για να ξεκινήσουμε…».

«Είχαμε και θέλουμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες. Κάποιες φορές δεν χρειαζόταν καν να μιλάμε, υπήρχε συνεννόηση με το κοίταγμα των ματιών, πραγματοποιώντας έτσι μια άψογη συνεργασία. Υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα, τα δικά μας οχήματα δεν δέχονται θαλασσινό νερό, κάτι που τα ελληνικά το κάνουν». Έπειτα πρόσθεσε: «Εμείς οι Ρουμάνοι, αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Πονέσαμε όταν ακούσαμε τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και θέλαμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο».

Μετά, λοιπόν, από 7 ημέρες παραμονής στη βόρεια Εύβοια και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα σημεία που ξέσπασαν οι φωτιές, οι Ρουμάνοι πυροσβέστες αποχώρησαν από το Προκόπι όπου είχαν στήσει όλες αυτές τις ημέρες το κέντρο επιχειρήσεων τους, το πρωί της Κυριακής ανήμερα της εορτής της Παναγίας.

Το βίντεο από την αποχώρησή τους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου www.in.gr