Εχουμε σημαντικές απώλειες, είναι τραγωδία

Η Ρωσία έχει υποστεί «σημαντικές απώλειες στρατιωτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε από το Sky News για το αν ο πόλεμος είναι μια «ταπείνωση» για τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ρωσία υποχώρησε από την περιοχή του Κιέβου, έχασε χιλιάδες στρατιώτες και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει ακόμα στην εξουσία. 

Όπως μεταδίδει το BBC, ο κ. Πεσκόφ απάντησε ότι αυτό είναι μια «εσφαλμένη αντίληψη» για το τι συμβαίνει.

Αλλά όταν ρωτήθηκε και πάλι αν η Ρωσία έχει χάσει χιλιάδες στρατιώτες, τόνισε: «Ναι, έχουμε σημαντικές απώλειες στρατιωτών και ειναι μια τεράστια τραγωδία για μας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η αποχώρηση από την περιοχή του Κιέβου και την πόλη του Τσερνίχιβ ήταν μια «πράξη καλής θέλησης» για να υποχωρήσουν οι εντάσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών. 

Στη συνέντευξη, ο κ. Πεσκόφ επανέλαβε τους λόγους που επικαλείται η Ρωσία για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», λέγοντας ότι η Ουκρανία είχε γίνει «αντιρωσική» και ότι η Ρωσία «ανησυχεί πραγματικά» καθώς το ΝΑΤΟ «κινείται προς τα σύνορά μας».

Η Ρωσία είχε προηγουμένως δηλώσει ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία. 

Το συνολικό νούμερο δεν είναι γνωστό, αλλά αξιωματούχος του ΝΑΤΟ έχει εκτιμήσει τις ρωσικές απώλειες μεταξύ 7.000 και 15.000.Πηγή άρθρου www.euro2day.gr