Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, κουβέντα για λάθη ή αστοχίες

Estimated read time 1 min read

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξακολουθεί να μιλά για «αντίξοες συνθήκες» αναφερόμενος στη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής, αποφεύγοντας να κάνει αναφορά στο τι πήγε στραβά, καθώς τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο για τέταρτη συνεχή νύχτα.

Μάλιστα, επιχειρώντας να δείξει ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην κατάσβεσή της, ο υπουργός δήλωσε ότι η πυρκαγιά «έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της», σπεύδοντας πάντως να προσθέσει: «χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη υπό πλήρη έλεγχο». Σε κάθε περίπτωση, η φωτιά δεν είναι ακόμα οριοθετημένη και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να ευελπιστούν πως θα κινηθεί προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων: δηλαδή σε μια περιοχή που αρχίζει μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση. 

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόζουμε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ένα σχέδιο που εξελίσσεται διαρκώς λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο πεδίο, το δύσβατο και δυσπρόσιτο του εδάφους χωρίς ζώνες και οδικό δίκτυο, το συμπαγές δάσος, τις υψηλές θερμοκρασίες και την απόλυτη ξηρασία του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τις συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης του αέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στις «αντίξοες συνθήκες», κατά τη διάρκεια της βραδινής ενημέρωσης της Πέμπτης, για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων.

Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά σε όσους συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ευχαριστώντας για τις μέχρι σήμερα προσπάθειές τους, υπενθυμίζοντας και τις ανάλογες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους πυροσβέστες μας, τους πιλότους, σε όλο το προσωπικό που μας συνδράμει σε αυτή τη μάχη, όπως και στους εθελοντές μας. Το ανέφερε και ο Πρωθυπουργός σήμερα εδώ, στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής. Ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άντρες του Σώματος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν κάθε μέρα. Έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη μας, την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας. Δεν περισσεύει κανένας.» 

»Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας προς τις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού αλλά και τρίτων χωρών που συνδράμουν στην κατάσβεση με πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου μεταξύ άλλων να ξεκουράσουν και τους Έλληνες συναδέλφους τους που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται νυχθημερόν στο πεδίο. Όπως εξάλλου ανέφερε σήμερα και ο Πρωθυπουργός εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.»

Τέλος, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από την Αστυνομία, το Στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα, στα περιαστικά άλση, στην ύπαιθρο και στις δασικές εκτάσεις, με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών. 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author