Ευθεία επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Μάθε πρώτα τη θέση σου

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 13:11

| Τελευταία ενημέρωση: 13:25

APimages

Το ομοσπονδιακό μοντέλο για την Κύπρο απέρριψε ξανά σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Τούρκος πρόεδρος τραβάει πάλι το σχοινί στα άκρα, δηλώνοντας  πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη διότι τον «προκάλεσε», ενώ είπε, σύμφωνα με το Reuters,  ότι «θα πρέπει να γνωρίζει τα όρια του».

«Αφού μας προκαλείς, πώς μπορούμε να σε συναντήσουμε; Μάθε πρώτα τη θέση σου. Αν πραγματικά θέλεις ειρήνη, μην με προκαλείς. Αν δεν γνωρίζεις τη θέση σου, αυτό σημαίνει πως αναποδογύρισες το τραπέζι και έφυγες από αυτό. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι», δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP.

«Αν συνεχιστεί έτσι, δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι μαζί σου», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα αγνοεί την τουρκική κοινότητα στο νησί και έχει καταδικάσει τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία για 50 χρόνια. «Δεν έχει νόημα να μιλά κανείς για τις παλιές φόρμουλες. Το θέμα της Κύπρου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια νέα προσέγγιση προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, σύμφωνα με το πνεύμα της νέας εποχής». Δήλωσε σήμερα ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη για την Κύπρο είναι να εγκαθιδρυθούν στο νησί δύο κράτη και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.

«Οι τελευταίες ανακοινώσεις από την Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά της που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους. Τώρα δεν υπάρχει άλλη οδός στην Κύπρο από τη λύση των δύο κρατών», τόνισε.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr