Εσωτερική μεταγραφή

Μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του κ. Γιάννη Μιχελάκη από τη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Τύπου της Κυριακής», οι εκδότες κ.κ. Δημήτρης Μπενέκος και Αλέξης Σκαναβής ανακοίνωσαν στο προσωπικό της εφημερίδας ότι τη διεύθυνση και των δύο εντύπων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αρχισυντάκτης κ. Πάνος Αμυράς. Ο Πάνος Αμυράς γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου […]

Μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του κ. Γιάννη Μιχελάκη από τη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Τύπου της Κυριακής», οι εκδότες κ.κ. Δημήτρης Μπενέκος και Αλέξης Σκαναβής ανακοίνωσαν στο προσωπικό της εφημερίδας ότι τη διεύθυνση και των δύο εντύπων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αρχισυντάκτης κ. Πάνος Αμυράς.

Ο Πάνος Αμυράς γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1966 στην Αθήνα.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1986 από την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές».

Στον Ελεύθερο Τύπο εργάζεται από το 1994, αρχικά ως οικονομικός συντάκτης. Το 1996 ανέλαβε καθήκοντα αρχισυντάκτη στον «Ελεύθερο Τύπο» και στον «Τύπο της Κυριακής» ενώ την περίοδο από το 2001 έως το 2006 διετέλεσε διευθυντής σύνταξης και στις δύο εκδόσεις. Επί σειρά ετών ήταν από τους βασικούς αρθρογράφους της εφημερίδας με έμφαση στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ενώ έχει συμμετάσχει ως συντονιστής σε πολλά οικονομικά συνέδρια.

Με την επανέκδοση του Ελεύθερου Τύπου το Νοέμβριο του 2009 είχε αναλάβει τη θέση του αρχισυντάκτη της εφημερίδας. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.