Ερντογάν: Δοκιμάζουμε τους S-400, δεν θα ρωτήσουμε τις ΗΠΑ – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να δοκιμάζει τον εξοπλισμό της, υπογράμμισε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα του έχει προχωρήσει σε δοκιμές του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, αναφέρει το Associated Press

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις ως προς την προμήθεια από μέλος του ΝΑΤΟ ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, ενώ για τον λόγο αυτό απέκλεισε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

“Η στάση της Αμερικής δεν μας δεσμεύει με κανένα τρόπο”, ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: “Δεν πρόκειται να ρωτήσουμε την Αμερική”.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην αγορά των S-400, μετά την άρνηση της Ουάσινγκτον να της πουλήσει συστήματα Patriot.

O Ερντογάν μίλησε επίσης για “δύο μέτρα και δύο σταθμά”, λέγοντας πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί S-300. “Η Αμερική γιατί δεν τους λέει τίποτα;” διερωτήθηκε.

Η Ρωσία παρέδωσε στην Τουρκία το αμυντικό σύστημα τον περασμένο χρόνο, με την Άγκυρα να λέει αρχικά πως θα το θέσει σε λειτουργία τον περασμένο Απρίλιο. Τελικά, τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για δοκιμές του συστήματος στην Μαύρη Θάλασσα, μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author