Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ξεκινά οριζόντιος εμβολιασμός σε όλα τα νησιά έως 10.000 κατοίκων

Estimated read time 1 min read

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, 13:04

Με στόχο τη μετατροπή των νησιών σε covid-free προορισμούς και με δεδομένο το άνοιγμα του τουρισμού από τις 14 Μαΐου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των νησιών με έως 10.000 κατοίκους, όπως επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, για το άνοιγμα του οριζόντιου εμβολιασμού σε νησιά έως 10.000 κατοίκων, η κα Πελώνη είπε ότι «θα προχωρήσουν για όσους το επιθυμούν».

Στο αρχικό πλάνο είχε γίνει γνωστό πως τουλάχιστον 69 νησιά θα εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει σχετικά πως «έχουμε τόσα πολλά μικρά νησάκια και επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους τους πληθυσμούς σε μία φορά, έχοντας ως σκοπό να είναι σε θέση να δεχτούν τουρίστες όταν οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και είναι πλήρως προστατευμένοι».

Στην στρατηγική εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών, που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση, αναφέρθηκε και η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» την Τρίτη. 

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μια πρωτοβουλία που αφορά 69 νησιά και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου», ανέφερε η εφημερίδα της Ρώμης και σημείωνε ότι το ένα τέταρτο της εργατικής δύναμης στην Ελλάδα απασχολείται στον τομέα του τουρισμού, και κατά συνέπεια «είναι σημαντικό η χώρα να κινηθεί ταχύτερα απ’ τους Ευρωπαίους γείτονές της και το να παρουσιάσει, τα νησιά, ως “παραδείσους ελεύθερους από κορονοϊό” είναι σημαντικό χαρτί».

Τι προβλέπει το πλάνο εμβολιασμών για τα νησιά

Πηγή άρθρου www.liberal.gr

You May Also Like

More From Author