Επανέρχονται Facebook, Instagram και Whatsapp

Estimated read time 1 min read

Λίγο πριν τη 1 το πρωί της Τρίτης επανήλθαν σε λειτουργία τα social media και οι πλατφόρμες επικοινωνίας των facebook, Instagram και Whatsapp.

Η λειτουργία τους, η οποία είχε διακοπεί για σχεδόν 7 ώρες, αποκαθίσταται σταδιακά, μετά από μία από τις μεγαλύτερες τεχνικές βλάβες στην ιστορία της εταιρείας. Οι πλατφόρμες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στη λειτουργία τους.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τον Independent, επηρέασαν επίσης τις εσωτερικές υπηρεσίες του Facebook, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει το “black out”.

Από το απόγευμα της Δευτέρας Instagram, Facebook και Whatsapp είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, σε όλο τον πλανήτη, με τους χρήστες να στρέφονται για την επικοινωνία τους στο Twitter, το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησαν και οι Facebook και Whatsapp για να ενημερώσουν σχετικά με τις βλάβες τους.

Η βλάβη στο Facebook είχε σημαντική επίπτωση και στη μετοχή του, η οποία έπεσε λίγο κάτω από τις πέντε μονάδες (4,89%) στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου της wall street.

To παγκόσμιο black out έρχεται μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις πρώην εργαζόμενης στην εταιρεία, προκαλώντας ερωτηματικά γύρω από το timing μέσα στο οποίο συνέβη.

Πριν αποχωρήσει από την επιχείρηση, τον Μάιο, η Φράνσις Χάουγκεν πήρε μαζί της πολλά έγγραφα από εσωτερικές έρευνες στο μέσο και τα εμπιστεύτηκε κυρίως στην Wall Street Journal. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author