Επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση για την Αμάλ στο Μεταξουργείο

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε εκ νεόυ η ΕΛ.ΑΣ., με τα ΜΑΤ να χτυπούν αναίτια τη συγκέντρωση, υπό το βλέμμα ακροδεξιών που δηλώνουν κάτοικοι ● Ακυρώθηκε η εκδήλωση με την μικρή Αμάλ ● Ένταση στην περιοχή ● Ανενόχλητοι οι ακροδεξιοί πίσω από τις αστυνομικές γραμμές.

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ., με τα ΜΑΤ να πραγματοποιούν απρόκλητη επίθεση κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης με αφορμή το πέρασμα της κούκλας Αμάλ από το Μεταξουργείο, ένα δρώμενο που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν εκατομμύρια πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα ως απάντηση στη ρατσιστική συγκέντρωση ακροδεξιών που δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι ακριβώς στις 7 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν προς τους συγκεντρωμένους, υπό το… άγρυπνο βλέμμα περίπου 50 ακροδεξιών.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr με την τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία, την ώρα που ακροδεξιοί φώναζαν συνθήματα μίσους «ασφαλείς» πίσω από τις αστυνομικές γραμμές.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκ νέου την πλατεία Καραϊσκάκη και απωθήθηκαν ξανά με χημικά και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, ενώ στα γύρω στενά επικρατεί ένταση.

Ματαιώθηκε η εκδήλωση

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα εξαιτίας της συγκέντρωσης των ακροδεξιών η πρωτοβουλία για να περάσει η κούκλα Αμάλ από την περιοχή ακύρωσε τη σημερινή εκδήλωση.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και οι ακροδεξιές αντιδράσεις

Το ταξίδι της μικρής Αμάλ, μίας μαριονέτας ύψους 3,5 μέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει τα παιδιά-πρόσφυγες θα ολοκληρωνόταν σήμερα στο Μεταξουργείο, έχοντας περάσει από αρκετές ελληνικές πόλεις, ενώ χθες έγινε δεκτή στην Αθήνα με το «Άσμα Ασμάτων» με αφορμή και την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ωστόσο, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα και τα Μετέωρα, ακροδεξιοί που εμφανίζονται ως κάτοικοι της περιοχής Αγίου Παύλου-Μεταξουργείου, ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης με τον τίτλο… «Δεν θα γίνει η πόλη μας Καμπούλ».

Αντιφασιστικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν πορεία αλληλεγγύης κάνοντας έκκληση στους διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Το Ταξίδι» να μην ακυρώσουν την επίσκεψη της Αμάλ σε αυτές τις γειτονιές της Αθήνας.

Η απογευματινή επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται λίγες μόλις ώρες από την… πρεμιέρα με ξύλο κατά φοιτητών για τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr