Επίθεση με βιτριόλι: Σοκαριστικές καταθέσεις – «Έβγαζε μπουρμπουλήθρες, έλιωνε μπροστά μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα»

Πάνω από 10 μάρτυρες εξετάστηκαν την Τρίτη στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάσθηκαν ήταν  συνάδελφοι της Ιωάννας, ένα μάρτυρας που βρισκόταν σε φυτώριο της περιοχής, μια συνάδελφος της 36χρονης κατηγορούμενης και ένας γείτονας του θύματος, με τον τελευταίο να αναγνωρίζει την Εφη Καρακαντζούλα ως το πρόσωπο που παρακολουθούσε τη γειτονιά τους.

Την συμπεριφορά και τις ενέργειες της Εφης Καρακαντζούλα μια ημέρα πριν την επίθεση αλλά και τις ημέρες μετά περιέγραψε μία γυναίκα συνάδελφος της κατηγορούμενης η οποία κατέθεσε πως μία ημέρα πριν την επίθεση η 36χρονη άργησε να εμφανιστεί στο γραφείο ενώ λίγο αργότερα αιτήθηκε άδεια για την επόμενη από την προϊσταμένη, πράγμα που αναδεικνύει την προμελετημένη και σχεδιασμένη επίθεση.

«Με την κατηγορουμενη ήμασταν συνάδελφοι στο ίδιο δικηγορικό γραφείο.Στις 19/5/2020 καθυστέρησε να έρθει και ζήτησε άδεια για την επόμενη ημέρα, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση».

Πρόεδρος: Ηταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;

Μάρτυρας: Στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει, στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον … (σ.σ. αναφέρει το όνομα του 40χρονου), δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;

Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.

Πολιτική Αγωγή: Εξέφρασε κάποια συμπάθεια για το θύμα στις 21/5;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο αλλά συμφωνούσε μαζί μας, ότι ήταν κάτι σοκαριστικό, έδειχνε συγκλονισμένη από το συμβάν

Φίλη Ιωάννας: Οι πληγές ήταν παντού ήταν σε τραγική κατάσταση

Τις τραγικές στιγμές που αντιμετώπισε η φίλη της περιέγραψε στην κατάθεσή της μάρτυρας από το φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας:

«Την είδα μετα από τρεις μερες, ήταν σε τραγική κατάσταση, φοβόταν και πονούσε, οι πληγές ήταν παντού, ήταν πολύ αδύναμη, πολλές φορές φτάναμε και δεν μπορούσαμε να τη δούμε επειδή δεν ήταν καλά ψυχολογικά και δεν ήταν σε θέση να μας δει. Τις πρώτες μέρες μας έλεγε ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και ότι την μπέρδεψαν με κάποια άλλη. Ακόμα αναρωτιέται γιατί έγινε», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε πως η «η ξαδέρφη της Ιωάννας έκανε παρέα με την κατηγορούμενη και είχε τύχει να βρεθούν σε οικογενειακά τραπέζια, σε γάμους».

«Πρέπει να έχεις εποπτεύσει τον χώρο για να βρεις την είσοδο»

Ακόμα μία μαρτυρία η οποία καταδεικνύει την προμελέτη της επίθεσης ήταν μίας γυναίκας που εργάζεται στην καθαριότητα του Δήμου η οποία είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι δύσκολο να βρεις την  είσοδο του κτιρίου αν δεν την ξέρεις, θα πρέπει να έχεις εποπτεύσει τον χώρο».

Γείτονας της Ιωάννας αναγνώρισε την κατηγορούμενη

Από το βήμα του μάρτυρα περιέγραψε ένας γείτονας της Ιωάννας, περιστατικό παρακολούθησης της γειτονιάς από μια γυναίκα. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε όπως είπε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

«Ο γιος μου στις 22 Ιανουαρίου, είδε το βράδυ ένα άτομο κρυμμένο σε μια πρασιά στην πολυκατοικία μας και δίπλα στην πολυκατοικία της Ιωάννας. Το παιδί μου το είπε έντρομο. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα άτομο στη πρασιά με σκούφο. Ρώτησα: “θέλετε κάτι;”και έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το δρασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξιάρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στη πολυκατοικία. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο πρόσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας.

Μετά από δυο ημέρες ξανά είδα το ίδιο πράγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: “Δεν θα σου δώσω αναφορά”. Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και άρχισε να φεύγει» ανέφερε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι «την παρακολουθούσαν όλοι οι γείτονες γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Εκείνη ερχόταν απόγευμα μετά τις 7».

«Έβγαζε μπουρμπουλήθρες»

Συγκλονιστική ήταν κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε την Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο μετά την επίθεση.

«Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα  δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Παω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου.Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Ελιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Ειχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας» είπε συγκλονίζοντας τη δικαστική αίθουσα ο μάρτυρας.

Επίσημο αίτημα για κλήση 2 μαρτύρων

Αίτημα έτσι ώστε να κληθούν οι δύο μάρτυρες που δέχθηκαν κλήση αμέσως μετά την επίθεση από την κατηγορούμενη, επανέφερε και πάλι η πολιτική αγωγή.

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» ανέφερε η πολιτική αγωγή ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος άνδρας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι  επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος καθώς – όπως εξήγησε- «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κινδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι».Πηγή άρθρου www.documentonews.gr