Επίθεση με βιτριόλι: ‘Περίμενέ με, δεν θα αργήσω πολύ’ – Η κατάθεση της οδηγού ταξί – Έγκλημα

Estimated read time 1 min read

Πλήρης καταγραφή των κινήσεων της 35χρονης κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι,περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, στο οποίο η δράστιδα, που κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση φαίνεται να λαμβάνει σειρά μέτρων ώστε να καλύψει τα ίχνη της. 

Το δεκάδων σελίδων διαβιβαστικό της Αστυνομίας στον εισαγγελέα, αναδεικνύει έναν σχεδιασμό, με πρόβα μετάβασης-διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 34χρονης Ιωάννας στις 20 Μαΐου, μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις και άλλες μεθόδους, όπως η χρήση περούκας, ώστε να καλυφθεί όσο καλύτερα γίνεται η κατηγορουμένη, αλλά και κρίσιμα λάθη που έκανε. 

Η 35χρονη που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη και φέρεται να αρνείται ότι είναι η δράστιδα της επίθεσης, έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Η κατάθεση της οδηγού ταξί

Σύμφωνα με την κατάθεση της οδηγού ταξί που κλήθηκε να εξυπηρετήσει την 35χρονη το κρίσιμο διήμερο την προηγουμένη της επίθεσης, το πρωί ειδοποιήθηκε από το κέντρο της για να παραλάβει μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα, την οποία χρειάστηκε να περιμένει,  καθώς είχε τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειαζόταν ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. 

Τα λόγια της οδηγού: 

”Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου,  μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη”. 

Σύμφωνα με την μάρτυρα, η επιβάτης της είπε πως δεν έχει κινητό γιατί ήρθε από την Αμερική και δεν το ενεργοποίησε. Της είπε πως θα την χρειαστεί την επομένη, κατά τις ίδιες ώρες, ενώ της τόνισε, όταν η οδηγός την ρώτησε πώς θα ξέρει αν αλλάξει κάτι στο ραντεβού τους, πως η ώρα δεν αλλάζει, είναι στάνταρ.

Όπως είπε η μάρτυρας οδηγός την επόμενη ημέρα, 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου, έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30, γύρω στις 9.25, η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε “περίμενε με εδώ, δεν θα αργήσω πολύ” και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι, την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ, τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα, τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο Μετς όπως και χθες. 

Τι δήλωσε η 34χρονη στους αστυνομικούς

Στο διαβιβαστικό περιλαμβάνεται και η κατάθεση του θύματος η οποία αναφέρει πως η δράστιδα «με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο, ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια

Οι αστυνομικοί, ως προς το κίνητρο της επίθεσης, αναφέρουν πως υπήρξε ιδιωτική επικοινωνία μέσω social media μεταξύ των δύο γυναικών με πρωτοβουλία της 35χρονης η οποία ρώτησε για επικοινωνία που είχε η 34χρονη με άντρα ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την κατηγορουμένη.

Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί ελεύθερη ερωτική σχέση μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής messenger με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο αναφέρεται στο διαβιβαστικό.Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author