Εξαδάκτυλος: «Μαύρη» πρόβλεψη για διασωληνωμένους – Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από το μέτρο των rapid test

Estimated read time 1 min read

Σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη για τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19, προέβη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να σημειωθεί αύξηση κατά 50% μέχρι τα τέλη του μήνα στον αριθμό των ασθενών που διασωληνώνονται, αν επιβεβαιωθεί η αρνητική πρόβλεψη. 

«Από τους 430 διασωληνωμένους, έχουμε 60-65 εμβολιασμένους που προέρχονται από 6,5 εκατ. Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί και 370 ανεμβολίαστους που προέρχονται από 3,5 εκατ. Έλληνες. Κατά συνέπεια, θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν και να μην παρακάμπτουν το σύστημα παίρνοντας πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Είναι επικίνδυνο και θανατηφόρο. Έτσι, οι μεγαλύτερες ηλικίες ανεμβολίαστων γεμίζουν τις εντατικές και καθημερινά αποχαιρετούμε ένα λεωφορείο ανθρώπους και δεν ενοχλούμαστε κιόλας», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για αυστηρό testing των ανεμβολίαστων, εξαιρουμένων των εκκλησιών, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την Επιτροπή των ειδικών σε αυτή την απόφαση.

Τα νέα μέτρα

«Από μια σειρά μέτρων, απομονώθηκε αυτό που μπορεί να μας διχάσει, έχει γίνει μείζον θέμα και υπονομεύει όλη την προσπάθεια. Το ζητούμενο από τα μέτρα είναι να ελέγχονται όλοι οι ανεμβολίαστοι δύο φορές την εβδομάδα», σημείωσε. 

Επιπλέον, επισήμανε ότι για εργαζόμενους τα δύο τεστ την εβδομάδα προορίζονται για τους χώρους εργασίας, ενώ για τους συνταξιούχους ή όσους δεν εργάζονται, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της  πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα και χώρους εστίασης. 

«Από τη στιγμή που θα υποχρεώνονται να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, γιατί στεκόμαστε εκεί που ο έλεγχος είναι πολύ δύσκολος; Γιατί να μη χρειάζεται rapid test για να μπούμε στο λεωφορείο; Διότι πολύ απλά θα τετραπλασιαστεί ο χρόνος που χρειάζεται για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο», πρόσθεσε. 

Το ζήτημα των εκκλησιών

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εκκλησιών, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν είναι ίδιος ο κόσμος που θα πάει στην εκκλησία την Κυριακή με αυτούς που μετακινούνται καθημερινά. 

«Το μέτρο θα δημιουργούσε μεγαλύτερο χάσμα, καθώς στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει η επίσημη, υπεύθυνη στάση απέναντι στον εμβολιασμό, ωστόσο υπάρχει κι ένα κομμάτι που πιστεύει ότι ο ιός κατασκευάστηκε για να πλήξει την πίστη και τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Αν θέλουμε να διογκώσουμε το χάσμα και να μην καταφέρουμε να πείσουμε κανέναν να εμβολιαστεί, ορθώς ασχολούμαστε με την εκκλησία», υπογράμμισε.  

Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμένος ούτε κολλάει το ίδιο ούτε μεταδίδει το ίδιο ούτε νοσεί με τους ίδιους όρους ούτε κινδυνεύει στον ίδιο βαθμό. «Αν είχαμε φτάσει σε ένα ποσοστό 85%-90% ή αν είχαμε τους άνω των 50 ετών εμβολιασμένους σε ποσοστό 100%, δε θα μιλούσαμε για πανδημία», κατέληξε. 

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author