Ενώπιον της ανακρίτριας το ζεύγος Παπαντωνίου

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα εκ νέου, ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, ο πρώην υπουργός Άμυνας επί ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Το ζεύγος Παπαντωνίου κλήθηκε από ανακρίτρια σε συμπληρωματική απολογία σχετικά με την υπόθεση των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την “THALES NEDERLAND B.V.” προκειμένου σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού.

Η σημερινή κλήτευση του ζεύγους Παπαντωνίου έγινε στο πλαίσιο συμπληρωματικής ανάκρισης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ).

Εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας, ο Γιάννος Παπαντωνίου, έχοντας λάβει προθεσμία για τις 22 Απριλίου να απολογηθεί, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία έλεγχου. χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη. και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα έχουμε υποστεί αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς».

Να σημειωθεί ότι για την ίδια ημέρα έλαβαν προθεσμία για να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις στην ανακρίτρια και άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα 

Αποκαλύψεις «βόμβα» σε νέο βιβλίο για την Κάλλας: Ο Ωνάσης «την είχε ναρκώσει για σεξουαλικούς λόγους»

Αθήνα: Επανέρχεται από σήμερα το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr