Εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς

Εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράςΗ κίνηση «Δυναμική Ελλάδα» ξεκινά τη νέα χρονιά με τρεις ανοιχτές εκδηλώσειςΕντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράςΕντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς. Η κίνηση «Δυναμική Ελλάδα» ξεκινάει δυναμικά τη νέα χρονιά με τρεις ανοιχτές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο, το Σάββατο (19/1) στην Αθήνα και την Κυριακή (20/1)στα Ιωάννινα, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις της κίνησης. Εδικά στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα παρουσιαστεί το λογότυπο της κίνησης και θα εκλεγούν τα επίσημα όργανά της.

Ο κ. Ηλ. Μόσιαλος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην Αθήνα και τα Ιωάννινα. Στην εκδήλωση της Αθήνας θα ανακοινωθούν τα περαιτέρω οργανωτικά βήματα και η νέα πολιτική συνεργασιών της Δυναμικής Ελλάδας, και θα παρουσιαστεί το λογότυπο της κίνησης.

Το κείμενο της διακήρυξης της «Δυναμικής Ελλάδας» έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές συνολικά  800 πολιτών πανελλαδικά, ενώ διακόσια ακόμα ονόματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο. Η προσωρινή Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας αριθμεί 60 μέλη, από όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα θα συνεδριάσει και η ολομέλεια της προσωρινής Επιτροπής Πρωτοβουλίας, όπου θα εκλεγούν τα επίσημα όργανα της κίνησης. Εντός του Ιανουαρίου θα εγκαινιαστούν τα γραφεία της κίνησης στην πόλη της Αθήνας ενώ στις ήδη υπάρχουσες Επιτροπές της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης θα προστεθούν σύντομα και τοπικές οργανώσεις στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, στα Γιάννενα, την Πάτρα, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλία. Στο χώρο της νεολαίας ανακοινώθηκε Επιτροπή από τριάντα μέλη που δραστηριοποιούνται ενεργά κυρίως στα Πανεπιστήμια.

Στις εκδηλώσεις της η Δυναμική Ελλάδα θα συζητήσει θέματα όπως το φορολογικό, το μεταναστευτικό, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος και η αγροτική πολιτική είναι ήδη αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης στις τοπικές οργανώσεις αλλά και, μέσω του πολύτιμου εργαλείου του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα της κίνησης (www.dynell.gr )

Η «Δυναμική Ελλάδα» δεν είχε πάρει μέρος στην εκδήλωση των οργανώσεων της Κεντραριστεράς στο Γκάζι, ωστόσο ο κ. Μόσιαλος και τα υπόλοιπα μέλη της κίνησης έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με όλες τις κινήσεις και τα κόμματα που προτάσσουν τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και την ευρωπαϊκή φυσιογνωμία της Ελλάδας. Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν δεν προσανατολίζονται μόνο στις έξι κινήσεις της κεντροαριστεράς αλλά συνομιλούν και με άλλες δυνάμεις του πολιτικού φάσματος όπως π.χ.η Δράση, ευελπιστώντας στη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου.      

Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ