Ενοχος ο δολοφόνος της Εφης Τσιχλάκη – Ποινή 8 χρόνων

Estimated read time 1 min read

Η Εφη Τσιχλάκη.

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο σύζυγος της Εφης Τσιχλάκη μετά από την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης στο Εφετείο Χανίων. Το δικαστήριο ανατρέποντας πλήρως την πρωτόδικη απόφαση έκρινε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία και όχι για αυτοκτονία της άτυχης γυναίκας.

Ο 49χρονος σωματοφύλακας και πρώην υποψήφιος της Χρυσής Αυγής κρίθηκε ένοχος με ψήφους 5 έναντι 2 για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σαφής ήταν η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία τόνισε πως «υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε» ενώ μίλησε για σκηνοθετημένο σκηνικό στον τόπο του εγκλήματος. 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και επέμεινε στο σενάριο της αυτοκτονίας, για το περιστατικό που σημειώθηκε το 2016 στο σπίτι του ζευγαριού στο Κολυμπάρι Χανίων.  

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου με την ποινή να περιορίζεται τελικά στα 8 έτη από τα οποάι θα αφαιρεθούν οι 17 μήνες της προφυλάκισής του πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author