Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αεροδρόμιο Καμπούλ

Planet Labs Inc. via AP

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή. Η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται «χωρίς διακοπή» αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Μία ημέρα πριν την ημερομηνία ορόσημο για την αποχώρηση όλων των ξένων πολιτών από το Αφγανιστάν αρκετές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ.

Το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο ενεργοποιήθηκε δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως εκτοξεύθηκαν ως και 5 ρουκέτες, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι σαφές ακόμη εάν καταρρίφθηκαν όλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα στις τάξεις του στρατού των ΗΠΑ, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα.

Ένας άλλος αξιωματούχος, που εργαζόταν σε διοικητικό πόστο με αντικείμενο την ασφάλεια, υπό τις οδηγίες της διοίκησης που ανατράπηκε πριν από δύο εβδομάδες από τους Ταλιμπάν δήλωσε ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ένα όχημα βόρεια της Καμπούλ.

Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως άκουσαν εκτοξεύσεις ρουκετών και εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την επομένη της ανακοίνωσης από τον στρατό των ΗΠΑ ότι κατέστρεψε με αεροπορικό πλήγμα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά στην αφγανική πρωτεύουσα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται «χωρίς διακοπή».

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, καλώντας τους υπηκόους τους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr