«Ενέσεις» συσπείρωσης από Μητσοτάκη, ενώ βυθίζεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Estimated read time 1 min read

Διχαστικός και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για όλα τα θέματα • Νέα «έκκληση» προς ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής

Με προεκλογικές υποσχέσεις, λογικά άλματα και πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (και κατά του αρχηγού του, Αλέξη Τσίπρα) επιχείρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να αλλάξει την ατζέντα και να δραπετεύσει από τη δυσχερή θέση που έχει περιέλθει, όντας στο μάτι του κυκλώνα λόγω των συνεχών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Για ακόμα μια φορά, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και χρησιμοποιώντας διχαστικό λόγο, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για όλα τα σημαντικά θέματα (από την ακρίβεια μέχρι τις παρακολουθήσεις) και πρόσφερε μια μαγική εικόνα για το έργο της κυβέρνησής του.

Εξάλλου, εν μέσω αγωνίας για το άμεσο μέλλον, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την «έκκλησή» του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια προφανή προσπάθεια να συσπειρώσει το κόμμα και τους υποστηρικτές του. 

Ειδικότερα, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης (και επιχειρώντας να συσπειρώσει τους μέλη του κόμματός του) αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησής του – που ωστόσο, όχι μόνο δεν έχουν βελτιώσει, αλλά αντιθέτως έχουν επιδεινώσει την καθημερινότητα του πολίτη.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του στην ακρίβεια, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων πως το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ήδη ένα επιτυχημένο μέτρο, αν και μόλις 2 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι πρόκειται για θετική πρωτοβουλία (σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών).

Εξάλλου, αν και αναγνώρισε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι χαμηλοί, εντούτοις απέφυγε ξανά τις όποιες ευθύνες, κάνοντας λόγο για παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού, καθώς και για τη «τεράστια προσπάθεια» της κυβέρνησης να το αναχαιτίσει.

«Βούρκος» και «αριστερός τραμπισμός»

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλ. Τσίπρα, χωρίς να διστάσει να χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς

Προφανώς αμυνόμενος μιας κι ο ίδιος βρίσκεται κατηγορούμενος για το τεράστιο σκάνδαλο που δονεί τη χώρα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε καταρχάς πως ο κ. Τσίπρας έχει ήδη «δηλητηριάσει» το προεκλογικό κλίμα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ «τρέφεται από τη μιζέρια», ευδοκιμεί «στον βούρκο της πολιτικής» και κρύβεται «πίσω από κάθε χυδαιότητα». 

«Ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να δέσει το αβάσιμο επιχείρημα πως το μόνο «καταφύγιο» για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι οι «περίφημες υποκλοπές», όπως είπε.

Εδώ, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε όλη τη «γραμμή άμυνας» της Ν.Δ. για το θέμα. Μεταξύ άλλων είπε πως ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύουν εσκεμμένα τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με τα παράνομα λογισμικά, υποστήριξε πως ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, και ισχυρίστηκε πως τον κατηγορούν χωρίς να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. 

Κάνοντας αντιπερισπασμό, χρησιμοποίησε την αναφορά του Τσίπρα πως λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα και επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και υποστήριξε πως η νυν αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε τον ποινικό κώδικα που αφορούσαν στα κακόβουλα λογισμικά, μόλις πέντε μέρες πριν από τις κάλπες του 2019. 

Βεβαίως, δεν παρέλειψε να μιλήσει για σκευωρία και να συνδέσει το σκάνδαλο των υποκλοπών με τη Novartis: «Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες», δήλωσε.

Αφού επιχείρησε να παρουσιάσει ακόμα και τον εαυτό του ως θύμα («έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούσαν το κινητό μου και την οικογένειά μου, είπε), κατέφυγε στο γνωστό πως «η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι απαιτείται για να διαλευκανθεί η υπόθεση… θα αναμένουμε την ετυμηγορία της». 

Καταλήγοντας, κάλεσε σε προεκλογική μάχη τα μέλη της Ν.Δ., θέτοντας το δίλημμα εάν «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού ως «άνευ προηγουμένου παραλήρημα» και δαιστρέβλωση της αλήθειας, ενώ τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και για τα εθνικά μας συμφέροντα αναφορικά με τους αμυντικούς εξοπλισμούς.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author