ΕΜΥ για καιρό: Από τις πλέον έντονες χιονοπτώσεις τα τελευταία 40 χρόνια στην Αττική

Η ΕΜΥ αναφέρει πως η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική

Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών θεωρείται η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες, όπως τονίζει η Εθνική Μετεωρολογική Yπηρεσία, που επισημαίνει ότι πρόκειται για μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που συμμετείχε στις συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20 – 25 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης: Καιρός – Αττική: Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Αγωνία για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου, στις 5 το πρωί, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα και στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης, 16 Φεβρουαρίου με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλον τον νομό, ενώ επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε προειδοποίησε για την ακραία κακοκαιρία από τις 11 Φεβρουαρίου, ενώ συμμετείχε σε συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προχωρώντας στην ενεργοποίηση εκτάκτων μετρήσεων/ραδιοβολίσεων και προσωπικού. 

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Οι 4 παράγοντες που προκάλεσαν χιονοκαταιγίδες στην Αττική

Πηγή άρθρου www.ethnos.gr