Εμβόλιο κορονοϊού: Η ενημέρωση από Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους – LIVE ΕΙΚΟΝΑ – New Articles

Estimated read time 1 min read

Δείτε live την ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Πάνω από 500.000 εθελοντές συμμετείχαν στις κλινικές μελέτες συμμετείχαν στην ανάπτυξη των εμβολίων γεγονός που συνέβαλλε στη γρήγορη επίτευξη του στόχου να έχουμε αποτελεσματικά εμβόλια για τον κορονοϊό, σημείωσε η κα Θεοδωρίδου. Ανέφερε δε ότι υπάρχει μεγάλη αποδοχή για εμβολιασμό η οποία υπερκέρασε τους αρχικούς δισταγμούς.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει προβληματισμούς αφορούν στην απόσταση μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, που ενώ αρχικά ήταν 4 εβδομάδες φαίνεται να υπάρχει η περίπτωση να πρέπει ο χρόνος αυτός να φτάνει και τις 12 εβδομάδες.

Σχετικά με την εμφάνιση οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας στον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Θριάσιο, η πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η χρονική απόσταση μεταξύ εμβολιασμού του για κορονοϊό και η εμφανιση της βαριάς νόσησης, “ανάγκασαν” στην καταγραφή του περιστατικού στην “κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ” δηλαδή την επίσημη αναφορά των παρενεργειών, αν και επίσημα δεν θεωρείται παρενέργεια. Επίσης ο ασθενής δεν έπασχε από κορονοϊό, αλλά διαπιστώθηκε ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας τόνισε ότι σήμερα μέχρι τις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 5.665 εμβολιασμοί ενώ στις αποθήκες της χώρας βρίσκονται 152.580 δόσεις εμβολίων.

“Έχουμε πετύχει κάλυψη που μας κατατάσσει στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ” είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε ότι έως τις 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των νοσοκομείων της χώρας. Τόνισε ότι από το συνολικό απόθεμα 24.870 δόσεις έχουν ήδη διανεμηθεί στα εμβολιαστικά κέντρα. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί των ιδιωτικών δομών και μέχρι τέλος του μήνα στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 220.000 άτομα έχοντας εξασφαλίσει και τη δεύτερη δόση.

Η πλατφόρμα για το εμβόλιο θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να εγγραφούν όλοι στην άυλη συνταγογράφηση. Επίσης στις 20/1 ξεκινάει ο εμβολιασμός για άνω των 85 ετών, δηλαδή σε 100.000 άτομα.


Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author