Εμβολιασμοί: Δεκάδες χιλιάδες κάνουν το βήμα προς την «Ελευθερία»

Αν και Μ. Παρασκευή, πολλοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα.

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των νεότερων ανθρώπων, στις ηλικιακές ομάδες προτεραιοποιήθηκαν για εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 40 – 44, οι άνθρωποι που έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 70.000 ενώ 3.780 έχουν εμβολιαστεί ήδη (χθες Μ. Πέμπτη και σήμερα Μ. Παρασκευή).

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα και για την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 ετών, καθώς έχουν κλειστεί 130.000 ραντεβού ενώ 19.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί!

 

Όσο για τις ηλικιακές ομάδες που εμβολιάζονται με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, η επόμενη που «ανοίγει» για ραντεβού είναι η ομάδα 45 – 49 ετών και ανοίγει αύριο, Μ. Σάββατο.

Στη χώρα μας έχουν γίνει ήδη πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί ενώ σύντομα, θα φτάσουμε το ένα εκατομμύριο πολιτών που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή άρθρου www.newsit.gr