Εκ των υστέρων παραδοχή για ακύρωση κρίσιμων χειρουργείων εν μέσω πανδημίας

Estimated read time 1 min read

Μίνα Γκάγκα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, επί πολλούς μήνες, ότι ακόμη και όταν η πανδημία ήταν στην κορύφωσή της, τα επείγοντα χειρουργεία γίνονταν κανονικά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σήμερα παραδέχθηκε ότι κρίσιμα χειρουργεία όπως αυτά των καρκινοπαθών, δεν γίνονταν λόγω της πίεσης από την ασθένεια Covid-19.

Στην προσπάθειά της να πείσει τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν, ώστε να μην πιέζεται το σύστημα Υγείας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, δήλωσε:

«Μπορούμε ως Πολιτεία να πούμε ότι ο καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει χειρουργείο, δεν είναι επείγον γιατί πιεζόμαστε από έναν άρρωστο που έχει λοίμωξη; Το κάναμε πέρυσι που δεν είχαμε τίποτα στα χέρια μας. Φέτος έχουμε έναν τρόπο να προστατευθούμε. Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο για όλους να υπάρχει δυνατότητα χειρουργείου και ΜΕΘ. Άρα από την αρχή πρέπει να βάλουμε κάποια όρια».

«Κάθε σύστημα υγείας έχει αντοχές και πρέπει να το φροντίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε αν προσέχουμε και αν εμβολιαστούμε», πρόσθεσε.

Η Μίνα Γκάγκα υποστήριξε ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω πεπερασμένου αριθμού κλινών ΜΕΘ, αλλά και απλών κλινών νοσηλείας, παραδεχόμενη επίσης τις σοβαρές ελλείψεις τόσο σε κλίνες όσο και προσωπικό, την ώρα που υγειονομικοί έχουν τεθεί σε αναστολή και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με μετακινήσεις υπαλλήλων από άλλες μονάδες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε: «Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε, πέρα από τον συγκεκριμένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, είναι στις κοινές κλίνες νοσηλείας, όπου το προσωπικό “ζορίζεται” πάρα πολύ».

«Κάθε σύστημα έχει αντοχές και πρέπει να το φροντίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε αν προσέχουμε και αν εμβολιαστούμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «δεν πρέπει να πάμε σε εμβολιαστές και μη εμβολιαστές, πρέπει να κοιτάξουμε τι βοηθάει όλους μας, τι προστατεύει όλους μας. Μπορούμε οργανωμένα, τακτικά και σκεπτόμενοι ο ένας τον άλλο να προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα», ακολουθώντας την κυβερνητική τακτική να επιρρίπτει στους πολίτες την ευθύνη για την κατάσταση όσον αφορά την πανδημία.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author