Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Μάνη – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους για…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.17

Με μήνυμα μέσω του “112” που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: “Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών”.

Στο μεταξύ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που καίει από το απόγεμα, η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα.

Νωρίτερα – για προληπτικούς λόγους- απομακρύνθηκαν, με ίδια μέσα, οι κάτοικοι πέντε οικισμών. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Ανεξέλεγκτη και σε μεγάλη έκταση συνεχίζει να καίει η φωτιά

Σε μεγάλη έκταση και εντελώς ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει εξάλλου η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση μεταξύ Γυθείου και Αρεόπολης.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, ο καπνός ήταν ορατός δορυφορικά από το διάστημα.

Τρία τα πύρινα μέτωπα

Η φωτιά στη Μάνη ξεκίνησε σε δύο μέτωπα αρκετών χιλιομέτρων. Στη συνέχεια όμως – και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών – έσπασε σε τρία μέτωπα και μαίνεται ανεξέλεγκτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί κάποιες διάσπαρτες αγροικίες.

Όσον αφορά τις εκκενώσεις, νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, η Πυροσβεστική έδωσε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τις περιοχές, Γέρμα, Βάχος και Δροσοπηγή.

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της πυρκαγιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Στο μεταξύ, το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά ακόμα δύο οικισμοί, το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι.Πηγή άρθρου www.capital.gr