Εκτός από φρεγάτα είναι και ύφαλος στην Γαλλία

Φρεγάτες Belharra θα αποκτήσει η χώρα μας, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται τις αμέσως επόμενες ώρες, όπως προανήγγειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Οι ισορροπίες -πλέον- αλλάζουν στο Αιγαίο καθώς οι φρεγάτες FDI Belharra διαθέτουν ραντάρ Sea Fire με εμβέλεια 200 χλμ γύρω από το πλοίο. Επίσης αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER 30, πανίσχυρους πυραύλους επιφανείας EXOCET και κορυφαία ανθυποβριακά σόναρ CAPTAS 4 και KINGKLIP. Τα εν λόγω σόναρ μπορούν να εντοπίσουν υποβρύχια πολύ σύγχρονης τεχνολογίας σαν αυτά που διαθέτει η Ελλάδα και που επιδιώκει να αποκτήσει η Τουρκία σε λίγους μήνες.

Click4more: Φρεγάτες Belharra: Αλλάζει ο χάρτης στο Αιγαίο με τα γαλλικά «υπερόπλα» που παίρνει η Ελλάδα – Τι προβλέπει η συμφωνία

Τι άλλο όμως… είναι η Belharra πέρα από φρεγάτα; Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, «η Belharra εκτός από την γνωστή φρεγάτα είναι ύφαλος στη Γαλλία. Το κύμα εκεί φτάνει σε ύψος τα 8 με 15 μέτρα και σχηματίζεται ΒΔ του κόλπου του Saint-Jean-de-Luz μεταξύ της Socoa και της Hendaye στα 2,5 χιλιόμετρα από την ακτή».

Δείτε το βίντεο που έχει αναρτήσει για την Belharra

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή άρθρου www.newsit.gr