Εισαγγελική παρέμβαση για «αρνητές» γονείς που στρέφονται εναντίον εκπαιδευτικών που τηρούν τα μέτρα

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι αντιδράσεις από γονείς – αρνητές των μέτρων, που στρέφονται εναντίον εκπαιδευτικών οι οποίοι τηρούν ορθά τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στα σχολεία και «κλείνουν την πόρτα» σε μαθητές που δεν φορούν μάσκες ή δεν προσκομίζουν αρνητικά τεστ. 

 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της επικράτειας να διερευνήσουν τάχιστα, αν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορωνοϊού συνιστούν αξιόποινες πράξεις. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ενεργήσουν όπως ορίζει ο νόμος. 

 

Λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων, ζητείται από τους εισαγγελείς άμεση και συνεχής παρέμβαση, ώστε να τηρηθεί ο νόμος και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

 

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

 

Η κυρία Γιαννακοπούλου μίλησε στον απόηχο ακόμα και μηνύσεων σε βάρος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απλώς εφαρμόζουν τον νόμο και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν προσκομίζουν self test, ούτε φορούν προστατευτική μάσκα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή άρθρου www.lifo.gr